Składniki:
olej kokosowy - 50 g
syrop klonowy - 3 łyżki
serek twarogowy mielony - 500 g
jogurt naturalny - 150 ml
ksylitol - 2 łyżki
sok z cytryny - 2 łyżki
cukier trzcinowy - 50 g
syrop klonowy - 50 ml
kremówka - 100 ml
sól - 1/2 łyżeczki
orzechy włoskie garść
Sposób przygotowania:
ser zmiksowac z jogurtem, mąką ziemniaczaną, sokiem z cytryny i ksylitolem, przelac na wcześniej przygotowany spód i wstawić do piekarnika, piec w temp 150'C przez 80 minut. Studzimy mocno i dopiero wtedy wyjmujemy z formy.
W czasie gdy ciasto się piecze przygotowujemy sos: w rondelku łączymy cukier, syrop klonowy, kremówke i całość gotujemy około 10 minut czesto mieszając aż zgęstnieje, sos karmelowy solimy i odstawiamy do przestygnięcia
Gotowe ciasto polewamy karmelowym sosem i obkładamy orzechami włoskimi.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.