![Pie z wątróbką jagnięcą i puree z groszku](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-06/7927-photo-main.jpg)
Pie z wątróbką jagnięcą i puree z groszku
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
marchew - 1 szt.
pietuszka - 1 szt.
seler naciowy - 2 kawałki
wątróbka jagnięca - 300 g
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
groszek zielony mrożony - 200 g
masło - 50 g
gałka muszkatołowa do smaku
oliwa trochę
cebula - 1 szt.
mąka pszenna - 50 g
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie rozwinąć i wyciskać koła , połową krążków wyłożyć foremkę na babeczki, do każdej nałożyć do pełna nadzienia i przykryć pozostałymi krążkami ciasta. Posklejać brzegi i naciąć na środku każdą babeczke.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp 200'C ok 30 min.
Groszek wrzucić na wrzącą wodę, gotować 5/7 min i odcedzić na sitku, przełożyć do miski, dodać masło, gałkę, sól, pieprz i rozgnieść na puree.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.