Wegański chlebek sezamowo-bananowy
_Olla_Rodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, strączkowe, sezam, pszenica
Składniki:
sezam czarny - 30 g
banan - 2 szt.
mąka pszenna - 230 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
soda - 1/2 łyżeczki
siemię lniane mielone - 1 łyżka
olej kokosowy - 2 łyżki
daktyle - 70 g
woda - 150 ml
Sposób przygotowania:
Banany zblendować z wodąna gładką masę.
Dodać do bananów sezam i pozostałe składniki i dobrze wymieszać.
Ciasto przełożyć do foremki keksówki wyłożonej papierem. Po wierzchu posypać odrobiną sezamu.
Piec w temp 200’C ok 40 min (do suchego patyczka).
odrazu wyjąć z foremki razem z papierem i wystudzić ciasto na kratce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.