Składniki:
jajka - 3 szt.
cukier trzcinowy - 100 g
olej kokosowy - 100 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
rodzynki - 200 g
mielone migdały - 100 g
całe migdały blanszowane - 100 g
cukier waniliowy - 1 opakowanie
dodatkowo do ozdoby: migdały całe blanszowane - 100 g
Sposób przygotowania:
Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać.
Do masy maślanej wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać szpatułką. Dodać bakalie i znów dokładnie wymieszać.
tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto przełożyć do formy, wyrównać. Na wierzchu poukładać całe migdały.
Piec w temperaturze 150ºC przez 2godziny (do tzw. suchego patyczka) Ostudzone wyjąć z formy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.