![Orkiszowa tarta z cukinii](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-07/8268-photo-main.jpg)
Orkiszowa tarta z cukinii
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, zapiekanki
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
ciasto: masło - 50 g
ciasto: sól - 1 łyżeczka
ciasto: jajko - 1 szt.
ciasto: woda - 100 ml
jajka - 3 szt.
mozarella - 1 opakowanie
cukinia - 1 szt.
pomidorki koktajlowe - 100 g
sól, pieprz, rozmaryn do smaku
Sposób przygotowania:
Kremówke wymieszać z jajkami, dodać rozdrobniony ser i wylać na spód tarty.
Cukinię pokroić w plastry i poukładać na wierzchu, na to wyłozyć pokrojone pomidorki, całość posypać solą i świeżo mielonym pieprzem oraz rozmarynem
Pieczemy w temperaturze 200'C przez 40 minut (przez pierwsze 20 minut z włączona dolną grzałką)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.