![Brik z tuńczykiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-06/7966-photo-main.jpg)
Brik z tuńczykiem
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): arabska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, jajka, pszenica, ryba i owoce morza
Składniki:
naleśniki: woda - 100 ml
naleśniki: sól - 1 szczypta
naleśniki: oliwa z oliwek - 1 łyżka
naleśniki: jajko - 1 szt.
farsz: tuńczyk w oleju - 130 g
farsz: jajko - 3 szt.
farsz: cebula - 1 szt.
farsz: natka pietruszki trochę
farsz: sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Mąkę mieszamy dokładnie z wodą i solą, dodajemy jajko i dobrze roztrzepujemy. Odstawiamy na ok 15 min.
Nakładamy ciasto cienko na rozgrzaną patelnie delikatnie posmarowaną oliwą i równomiernie rozprowadzamy pędzelkiem.
Ziemniaki obrać, pokroić i ugotować do miękkości, ostudzić.
Cebulę drobno pokroić, zalać niewielką ilością wody i podgotować.
Tuńczyka odsączyć z oleju, dodać roztrzepane jajka i pozostałe składniki, wymieszać i doprawić do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.