![Jaglane babeczki z porzeczkami i kruszonką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-07/8168-photo-main.jpg)
Jaglane babeczki z porzeczkami i kruszonką
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1 szklanka
drożdże świeże - 20 g
cukier trzcinowy - 1/3 szklanki
mleko krowie lub roślinne - 3/4 szklanki
olej słonecznikowy - 4 łyżki
porzeczki - 1 szklanka
kruszonka: masło - 1 łyżka
kruszonka: cukier trzcinowy - 3 łyżki
kruszonka: mąka pszenna - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Po tym czasie dodajemy do ciasta porzeczki i delikatnie mieszamy, napełniamy ciastem foremki na babeczki do połowy wysokości. Znów odkładamy do wyrośnięcia na 30 minut.
Składniki na kruszonkę mieszamy i rozcieramy w palcach do uzyskania porządanej struktury, posypujemy wyrośnięte babeczki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 190'C przez 25 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.