![Pyszne ciasteczka Cantucci](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-06/7950-photo-main.jpg)
Pyszne ciasteczka Cantucci
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, orzechy wszystkie, pszenica
Składniki:
cukier trzcinowy - 100 g
migdały - 100 g
jajko - 2 szt.
sól - 1 szczypta
cukier w prawdziwą wanilią - 1 opakowanie
Dodatkowe informacje:
Ciasteczka przechowujemy w puszce, najlepsze smakują maczane w kawieSposób przygotowania:
Z tak przygotowanego ciasta formujemy wałek o średnicy ok 5 cm i przekładamy go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30 minut.
Po tym czasie strożnie przekładamy gorące ciasto na deskę i bardzo ostrym nożem kroimy plastry grubości 1,5 cm. Układamy je na blaszce i ponownie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C. Pieczemy przez 10-12 minut z każdej strony. Studzimy
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.