![Maślane bułeczki śniadaniowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-06/8024-photo-main.jpg)
Maślane bułeczki śniadaniowe
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: pieczywo, śniadanie
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 150 ml
masło - 150 g
cukier trzcinowy - 1 łyżka
drożdże świeże - 15 g
Sposób przygotowania:
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kwadrat, złożyć na pół i znów na pół (tak jak się składa serwetkę). Przykryć ściereczką i wstawić do lodówki na 30 minut.
Wyjąć z lodówki, rozwałkować na grubość około 1,5cm i ostrym nożem ponacinać wzdłuż i w poprzek do połowy głębokości ciasta tworząc kratkę.
Przy pomocy wykrawacza wycinać okrągłe bułeczki, układać na blaszce i piec w temp 180'C przez 25 min
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.