![Knedle jaglane z nektarynkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-06/8037-photo-main.jpg)
Knedle jaglane z nektarynkami
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, desery
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: miody, nabiał, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
woda - 200 ml
skrobia z tapioki - 3 łyżki
miód kasztanowy - 2 łyżki
jogurt naturalny - 3 łyżki
pistacje - 20 g
sól szczypta
Sposób przygotowania:
Nektarynki umyć i pokroić na pół-usunąć pestki przy pomocy łyżeczki a w ich miejsce nałozyć zmielone pistacje, nektarynki zamknąć/złożyć. Ciasto podzielić na porcje i rozpłaszczyć na dłoni, kłaść nektarynkę i zawinąć-uformować knedle.
Wrzucać na wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia, odcedzić, podawać z jogurtem i miodem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.