Wege jabłecznik z mąki owsianej
_Olla_Rodzaj posiłku: ciasta
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, cytrusy, pszenica, owies
Składniki:
ciasto: mąka pszenna - 1 szklanka
ciasto: syrop z agawy - 100 g
ciasto: proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
ciasto: olej kokosowy - 100 g
farsz: cukier trzcinowy - 3 łyżki
farsz: mąka z tapioki - 2 łyżki
farsz: sok z cytryny - 1 łyżka
farsz: cynamon - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać (można w mikserze z hakiem) i dokładnie wyrobić, można dodać odrobinę wody jeśli ciasto nie będzie się dobrze kleić. Uformować w kulę i schłodzić w lodówce przez 30 minut.
2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyc nimi dno i boki tortownicy. Wypełnić wcześniej przygotowanymi jabłkami, pozostałą 1/3 ciasta rozwałkować w koło. Położyć na wierzch, zlepić dobrze boki ciasta, zrobić kilka nacięć na wierzchu i wstawić do rozrzanego do 180ºC piekarnika.
Piec około 50 minut. Wystudzić w formie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.