Wegański pasztet warzywny
_Olla_Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, drożdże, pszenica
Składniki:
seler - 1/2 szt.
pietruszka - 3 szt.
ryż - 100 g
kasza jaglana - 100 g
cebula - 3 szt.
sos sojowy - 1/2 szt.
mleko sojowe - 2 szt.
papryka słodka w proszku - 2 łyżki
pieprz kolorowy - 1 łyżeczka
siemię lniane mielone - 2 łyżki
woda - 3 szklanki
Dodatkowe informacje:
pasztet należy dobrze wystudzić i schować do lodówki, najlepiej kroić na następny dzień.Sposób przygotowania:
Zawartość garnka przekładamy do malaksera, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy nożykiem na gładką masę.
Całość przekładamy do foremki wyłożonej papierem i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy w temp 200'C około 50-60 min
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.