Składniki:
cebula - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
natka pietruszki trochę
sok z cytryny - 1 szt.
jajko ugotowane na twardo - 4 szt.
papryka chilli w proszku - 1/2 łyżeczki
kminek - 1/2 łyżeczki
czarnuszka szczypta
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek drobno posiekać z natką pietruszki, z bobu odlać nadmiar płynu-zostawić go tylko tyle, aby zakrył strączki.
Wymieszać razem bób, warzywa, sok z cytryny i przyprawić do smaku, podgotować jeszcze 10 min aby składniki się połączyły. Zupę nalać do miseczek i nałożyć do każdej ćwiartki jajka.
Podałam z ostrymi papryczkami, czarnuszką i szczypiorkiem czosnkowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.