Pstrągi nadziewane po marokańsku
_Olla_Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
ryż - 100 g
daktyle - 100 g
cebula - 1 szt.
migdały - 50 g
cynamon - 1/2 łyżeczki
kolendra świeża - 1/2 natki
cukier - 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
cytryna trochę
Sposób przygotowania:
Pstrągi oczyścić, wypłukać i nadziać farszem (ja z moich ryb wyjęłam przy czyszczeniu kręgosłup z ośćmi dzięki temu zmieściło się więcej farszu. Ryby związać nitką aby farsz nie wypadł, ułożyć w formie do zapiekania a wierzch polać masłem i posypać solą, pieprzem, cukrem i startym imbirem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160’C i piec ok 20 min na złoty kolor
Przed podaniem posypać resztą cynamonu.
podawać z cytryną
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.