Bliny gryczane z łososiem i kawiorem
_Olla_Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
woda - 100 ml
drożdże świeże - 10 g
cukier - 1 łyżeczka
mąka pszenna - 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
kawior czarny trochę
kwaśna śmietana trochę
cytryna - 1 szt.
koperek trochę
jajko - 1 szt.
olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy odrobine oleju, smażymy małe placuszki z obu stron na złoty kolor.
Gotowe placki podajemy na ciepło polane śmietaną, na wierzch ukłądamy kawałki łososia, kawior, posypujemy koperkiem, świeżo mielonym pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.