Składniki:
olej kokosowy - 40 g
sól szczypta
miód - 2 łyżki
cynamon - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
ciasto: Mąkę wymieszać z olejem kokosowym i szczypta soli, dodac odrobine wody tak aby ciasto się delikatnie kleiło, uformować kulę i włożyć do lodówki na 20 minut.
Ciasto szybko zagnieść, rozwałkować na grubość 2 - 3 mm lekko podsypując mąką, wycinać kółka i gwiazdki. Przygotować formę do muffinów wysmarować ją masłem, oprószyć mąką pszenną.
W każdą foremkę lekko wciskać kółko z ciasta, nakładać czubatą łyżeczkę nadzienia, na górę kłaść gwiazdkę.
Piec około 10 - 15 minut w temperaturze 220ºC. Wystudzić, można oprószyć cukrem pudrem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.