![Fiński pieczony naleśnik z borówkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-06/7959-photo-main.jpg)
Fiński pieczony naleśnik z borówkami
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, śniadanie
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 2 szklanki
jajka - 3
cukier puder trzcinowy - 3 łyżki
masło rozpuszczone - 2 łyżki
cukier wanilinowy - 1 opakowanie
borówki (świeże lub mrożone) - 200 g
Dodatkowe informacje:
Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimnoSposób przygotowania:
Foremkę smarujemy masłem, wlewamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temp 220'C przez 15 min, otwieramy piekarnik i wsypujemy na ciasto borówki.
Pieczemy dalej przez 30 min zmniejszając temp. do 200'C
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.