Składniki:
czosnek do każdego słoika po - 1 ząbek
ziele angielskie do każdego słoika po - 3 szt.
pieprz kolorowy do każdego słoika po - 3 szt.
ocet winny biały - 3 szklanki
cukier - 3 szklanki
sól - 2 łyżki
curry w proszku - 1 i 1/2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Najlepsze ogórki kanapkowe jakie znam:)Nie obawiajcie się, że w przepisie jest tak dużo cukru w smaku ogórki nie są mocno słodkie.
Według mnie najlepsze do jedzenia są wtedy, gdy przejdą smakiem zalewy-nie wcześniej jak około 2 tygodni od przygotowania.
Sposób przygotowania:
Zalewa: W garnku mieszamy wodę, ocet, cukier, curry i sól - całość zagotowujemy mieszając, aby cukier się rozpuścił.
Do każdego słoika wkładamy po 3 ziarna ziela, pieprzu, oraz 1 ząbek czosnku. Zalewamy gotową zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 20-25 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.