Suflet czekoladowy
_Olla_Rodzaj posiłku: desery
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 4 szt.
cukier trzcinowy - 3 łyżki
mąka pszenna - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, dodajemy kawałki masła i rozpuszczmy w kąpieli wodnej.
Do ubitych jaj wsypujemy powoli mąkę, delikatnie mieszamy trzepaczką, po czym dodajemy rozpuszczoną, ciepłą czekoladę z masłem.
Małe foremki smarujemy rozpuszczonym masłem i wypełniamy przygotowaną masą. Wstawiamy foremki do lodówki i chłodzimy przez godzinę, następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (termoobieg) i piec 7-12 minut, aż suflety urosną i delikatnie się zarumienią.
Upieczone suflety delikatnie wyjmujemy z piekarnika i podajemy odrazu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.