![Chrupki z bobu](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-06/8008-photo-main.jpg)
Chrupki z bobu
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Składniki:
mąka ziemniaczana - 1 szklanka
mąka kukurydziana - szklanka
mąka ryżowa - 1 szklanka
sól - 1 łyżeczka
oregano - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Dodać do bobu oregano, sól, olej oraz mąki i wyrobić gładkie ciasto.
Ciasto przełożyć na arkusz papieru do pieczenia. Przykryć drugim arkuszem i rozwałkować na grubość ok. 1-2 mm (im cieńsza warstwa, tym chrupki będą bardziej kruche i chrupiące). Zdjąć wierzchni papier, przełożyć rozwałkowane ciasto razem z dolnym papierem ns blachę i pociąć ciasto na kawałeczki.
Piec w temperaturze 180'C około 30 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.