Wegański makaron z pesto z liści rzodkiewki
_Olla_Rodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, drożdże, orkisz
Składniki:
liście rzodkiewki - 1 pęk
słonecznik łuskany - 2 łyżki
płatki drożdżowe nieaktywne - 1 łyżka
sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku
Sposób przygotowania:
Liście rzodkiewki myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym.
Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni.
Do kielicha blendera wkładamy liście rzodkiewki, słonecznik, i dodajemy przyprawy, miksujemy powoli dolewając olej, na koniec dodajemy płatki drożdżowe.
Doprawiamy od smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.