![Bułeczki na parze z pieczonym tofu](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-08/8337-photo-main.jpg)
Bułeczki na parze z pieczonym tofu
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: miody, gluten, soja, pszenica
Składniki:
woda - 1 szklanka
drożdże świeże - 15 g
cukier - 1 łyżka
sól - 1 łyżeczka
tofu - 1 opakowanie
pomidorki koktajlowe garść
sos sojowy - 1 łyżka
miód - 1 łyżka
ocet ryżowy - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 1 łyżka
pesto pokrzywowe - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
W międzyczasie mieszamy w miseczce sos sojowy, miód i ocet-tofu kroimy na plastry i smarujemy marynatą, pieczemy w piekarniku w temp 200'C przez 20 minut.
Wyrośnięte ciasto delikatnie zagniatamy, wałkujemy na grubość 2 cm, wycinamy krążki i smarujemy wierzch każdego oliwą, składamy na pół i układamy w naczyniu do gotowania na parze, wyjmujemy po 10 minutach.
Ugotowane bułeczki smarujemy pesto pokrzywowym, przekładamy upieczonym tofu, dodajemy pomidorki koktajlowe i liście bazylii.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.