Mini serniczki z herbata matcha
_Olla_Rodzaj posiłku: desery
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
mąka migdałowa - 100 g
masło - 50 g
jajka - 3 szt.
cukier trzcinowy - 50 g
skrobia ziemniaczana - 3 łyżki
herbata matcha - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Twarożek wymieszać z cukrem, skrobią ziemniaczaną i pozostałymi 2 jajkami, Wylać do foremek na ciasto.
Herbatę rozpuścić w łyżeczce wody, na każdą porcję sernika wylać odrobinę i wymieszać wykałaczką tworząc wzorek.
Piec w temp 180'C około 25 min , dobrze wystudzić
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.