![Pierogi z kaszą gryczaną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-07/8134-photo-main.jpg)
Pierogi z kaszą gryczaną
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, pszenica
Składniki:
coasto: oliwa z oliwek - 2 łyżki
ciasto: sól - 1 łyżeczka
ciasto: woda gorąca trochę
cebula - 1 szt.
sól, pieprz do smaku
seler korzeń - 2 kawałki
Sposób przygotowania:
pokrojony w małą kostkę seler zalać wodą i gotować 15 minut. Odcedzić. i rozgnieść widelcem na puree. W tym samym czasie ugotować kaszę. Cebulkę pokroić drobno i zeszklić na odrobinie oliwy, połączyć z kaszą i puree z selera. Doprawić.
Ciasto rozwałkować cienko, wykrawać koła i nakładać po łyżce farszu. skleić brzegi. Wrzucać na wrzątek i gotować 2 minuty.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.