![Pizza wege z dymką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-06/8093-photo-main.jpg)
Pizza wege z dymką
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
drożdże świeże - 10 g
woda - 100 ml
oliwa - 50 ml
mozarella mini kulki - 1 opakowanie
cebulka dymka - 1 pęk
oliwki zielone - 2 łyżki
świeża bazylia - 1 garść
sól, pieprz, oregano suszone do smaku
Sposób przygotowania:
Po tym czasie ciasto rozwałkowac na blaszkę, przykryć ściereczka i znów odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut do wyrośnięcia.
Na podrośnięty spód pizzy wykładamy dodatki, doprawiamy i wstawiamydo nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temp 240'C około 15-20 minut
posypujemy świeżaą bazylią i skrapiamy oliwą
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.