![Tarta orkiszowa z cukinią](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-06/7944-photo-main.jpg)
Tarta orkiszowa z cukinią
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
jajko - 3 szt.
sól - 1/2 łyżeczki
masło - 50 g
woda trochę
cukinia - 3 szt.
marchewka - 3 szt.
gałka muszkatołowa - 1/4 łyżeczki
pieprz czarny szczypta
Sposób przygotowania:
Warzywa umyć i pokroić na długie paski przy pomocy obieraczki do warzyw (cukinię kroimy razem ze skórką)
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika z włączonym dolnym grzaniem i pieczemy w temp 200'C ok 20 min, następnie włączamy grzanie góra-dół i dopiekamy jeszcze 15 min.
Przed podaniem odstawiamy tartę na ok 15 min aby lekko przestygła
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.