Pizza bianca z pomidorkami i szparagami
_Olla_Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
woda - 100 ml
oliwa - 100 ml
drożdże świeże - 7 g
pomidorki koktajlowe - 200 g
mozarella - 100 g
kawałki ośmiornicy w oliwie - 150 g
sól, pieprz, oregano do smaku
Sposób przygotowania:
Wyrośnięte ciasto rozłożyć na deskę podsypana mąką, rozwałkować niezbyt cienko, posmarować oliwą, posypać przyprawami, dodać odcedzoną z zalewy ośmiornicę , pokrojone pomidorki i kawałki szparagów, posypujemy rozkruszoną mozarella.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp 240'C przez 20-25 min
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.