![Wegańskie, bezglutenowe ciasto figowe z karobem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-06/7917-photo-main.jpg)
Wegańskie, bezglutenowe ciasto figowe z karobem
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, soja, owies
Składniki:
mąka migdałowa - 50 g
mąka kukurydziana - 100 g
proszek do pieczenia bezglutenowy - 2 łyżeczki
mleko sojowe - 200 ml
woda - 50 ml
figi suszone - 100 g
karob - 2 łyżki
olej kokosowy - 2 łyżki
siemię lniane mielone - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Dodać pozostałe składniki oprócz fif i zmiksować krótko do połączenia się składników. Figi pokroić w plastry, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać szpatułką.
Wlać do formy keksówki wyłożonej pergaminem
Piec w temp 170'C ok 50-60 min (do suchego patyczka)
Wyjąć z formy i studzić na kratce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.