![Makaroniki francuskie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-06/8026-photo-main.jpg)
Makaroniki francuskie
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): francuska
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie
Składniki:
migdały mielone - 150 g
cukier puder - 80 g
dowolny krem lub dżem do przełożenia trochę
Sposób przygotowania:
Migdały wymieszać z cukrem pudrem i przesiać przez sitko. Wymieszać delikatnie z białkami. Przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blaszkę z papierem do pieczenia małe okrągłe ciasteczka. Odstawić na 30 min aby lekko obeschły. Piec w temp 180'C przez 10-12 minut, ostudzić.
Przełożyć dowolnym nadzieniem.
Można ciasteczka dowolnie zabarwiać przed upieczeniem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.