Składniki:
mąka pszenna - 100 g
woda trochę
oliwa - 2 łyżki
sól szczypta
masło - 30 g
cukier trzcinowy - 10 łyżek
mąka ryżowa - 4 łyżki
płatki migdałowe - 100 g
Sposób przygotowania:
Ciasto włożyć do miseczki i zalać wodą tak aby było zakryte. Odstawić na godzinę
Patelnię rozgrzać, posmarować odrobiną oliwy. Zwilżonymi dłońmi brać kawałek ciasta, rozciągać je na placek i kłaść na gorącą patelnię przyklepując. Ciasto smażyć z jednej strony, krótko aby zostało jasne i odkładać każdy płat na papierową serwetkę.
Składniki na krem: mleko, cukier, masło i mąkę ryżową wymieszać w garnuszku i doprowadzić do wrzenia często mieszając. Odstawić do wystygnięcia
Migdały uprażyć na patelni. Płat ciasta położyć na talerzyku, Posypać migdałami, przykryć kolejnym płatem i nałożyć porcję kremu. Przykryć kolejnym płatem ciasta, posypać migdałami i przykryć kolejnym, znów nałożyć porcję kremu. Udekorować migdałami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.