Tabbouleh z granatem
_Olla_Rodzaj posiłku: danie główne, sałatki
Kuchnia (region): arabska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica
Składniki:
pomidor - 5 szt.
ogórek - 1 szt.
cebula czerwona - 1 szt.
cytryna - 1 szt.
mięta świeża - 1 garść
sól różowa himalajska do smaku
pieprz czarny do smaku
pestki z granatu - 1/2 garści
olej z orzechów włoskich - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Pomidory kroję w ósemki, ogórka w półplastry, Cebule kroję w grubszą kostkę, marchew ścieram na tarce o grubych oczkach. Mieszam warzywa z kaszą, dodaję porwane liście mięty, olej z orzechów włoskich , sok i skórkę z cytryny, doprawiam do smaku sporą ilością soli i pieprzu. Posypuję pestkami granatu.
Sałatkę najlepiej schłodzić przez minimum godzinę przed podaniem.
Podałam z pieczonymi na oliwie słodkimi papryczkami z grubą solą morską
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.