Gulasz z cukinii i selera
_Olla_Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): arabska
Składniki:
seler naciowy - 5 kawałków
cebula czerwona - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
pomidory krojone w puszce - 1 opakowanie
sól, pieprz do smaku
mięta suszona - 1/2 łyżeczki
gałka muszkatołowa - 1/3 łyżeczki
oliwa - 3 łyżki
woda - 200 ml
Sposób przygotowania:
Na patelni, na oliwie podsmażamy pokrojone warzywa. Do warzyw dodajemy pomidory, czosnek, wodę , przyprawy, solimy i pod przykryciem dusimy ok. 10 minut na małym ogniu pilnując, aby cukinia się nie rozgotowała. Pod koniec duszenia dodajemy miętę, dosalamy do smaku.
Podaję z kuskusem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.