Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyHerbisPolubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Miętowy ogórek - sok prosto z ogródka

Miętowy ogórek - sok prosto z ogródka

Na widelcu
20 11 10 min
Jaglana granola bananowa

Jaglana granola bananowa

Magdalena Nagler - foodmania
23 16 40 min
Nalewka sosnowa

Nalewka sosnowa

Skoter
21 17 30 min
Zupa krem grzybowa z mini grzankami

Zupa krem grzybowa z mini grzankami

paulina2157
26 17 35 min
Muffiny jak pączki (doughnut muffins)

Muffiny jak pączki (doughnut muffins)

smakujmy
25 12 30 min
Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Tylko z Natury
28 13 0 min
Pizza z warzywami

Pizza z warzywami

Renixx
22 19 70 min
Knedle serowe z jeżynami

Knedle serowe z jeżynami

Renixx
24 13 30 min
Pizza z szynką mozzarellą i rukolą

Pizza z szynką mozzarellą i rukolą

Renixx
23 19 60 min
Kokosowe pancakes

Kokosowe pancakes

Renixx
27 26 10 min
Zapiekanka z makaronu, kalafioru i sera

Zapiekanka z makaronu, kalafioru i sera

smakujmy
23 10 40 min
Makaron zapiekany z jabłkami i serem

Makaron zapiekany z jabłkami i serem

smakujmy
23 9 70 min
Miodek z mniszka lekarskiego

Miodek z mniszka lekarskiego

PrzepisyMargaretki
26 20 180 min
Kwiaty bzu w cieście naleśnikowym

Kwiaty bzu w cieście naleśnikowym

PrzepisyMargaretki
34 37 25 min
Syrop akacjowy

Syrop akacjowy

Skoter
28 23 80 min
Dufinki ziemniaczane

Dufinki ziemniaczane

smakujmy
26 11 40 min
Domowe żelki

Domowe żelki

smakujmy
27 10 30 min
Cukier różany

Cukier różany

Skoter
26 17 45 min
Bigos z młodej kapusty na żeberkach

Bigos z młodej kapusty na żeberkach

Tylko z Natury
27 10 40 min
Budyń z tapioki z truskawkami

Budyń z tapioki z truskawkami

Kinga Bajcar
25 10 30 min
Zapiekanki z pesto i suszonymi pomidorami

Zapiekanki z pesto i suszonymi pomidorami

smakujmy
22 8 20 min
Ciastka francuskie z kabanosem

Ciastka francuskie z kabanosem

smakujmy
21 9 35 min
Czereśniowo-migdałowy orkiszowy serniczek

Czereśniowo-migdałowy orkiszowy serniczek

Kiki dietetycznie
14 8 50 min
Brownie jaglane

Brownie jaglane

agioos
23 12 15 min
Kotleciki warzywne bhaji

Kotleciki warzywne bhaji

smakujmy
22 6 20 min
Zapiekane leczo

Zapiekane leczo

smakujmy
22 9 30 min
Pasta jajeczna z curry

Pasta jajeczna z curry

smakujmy
22 12 15 min
Owsiane ciastka z truskawkową galaretką

Owsiane ciastka z truskawkową galaretką

healthy-dreams
23 10 10 min
Deser kisiel i budyń

Deser kisiel i budyń

Barbara Strużyna
28 20 25 min
Pyszny, zimny deser na śniadanie? Tak! :)

Pyszny, zimny deser na śniadanie? Tak! :)

Zdrowie na języku
23 10 10 min
Bakaliowe ciastka z waniliowym kremem i malinami

Bakaliowe ciastka z waniliowym kremem i malinami

foodmania
27 12 40 min
Pulpety rybne :)

Pulpety rybne :)

Zdrowie na języku
24 10 40 min
Kremowa zupa szpinakowa z kaszą jaglaną - wege, dietetyczna :)

Kremowa zupa szpinakowa z kaszą jaglaną - wege, dietetyczna :)

Zdrowie na języku
29 12 60 min
Raw lody czekoladowe - dietetyczne, bez cukru :)

Raw lody czekoladowe - dietetyczne, bez cukru :)

Zdrowie na języku
27 15 0 min
Mleczno-karobowa owsianka z owocami :)

Mleczno-karobowa owsianka z owocami :)

Zdrowie na języku
24 10 15 min
Pieczony bakłażan z cukinią :)

Pieczony bakłażan z cukinią :)

Zdrowie na języku
23 8 60 min
Wege potrawka ze sznycelkami :)

Wege potrawka ze sznycelkami :)

Zdrowie na języku
24 11 45 min
Lody borówka daktyl śmietanka orkiszowa

Lody borówka daktyl śmietanka orkiszowa

Barbara Strużyna
22 19 35 min
Zielona sałatka z czarnym ryżem i mieszanką ziaren

Zielona sałatka z czarnym ryżem i mieszanką ziaren

Magdalena Nagler - foodmania
21 15 30 min
Pancakes z prosa

Pancakes z prosa

Kinga Bajcar
24 10 60 min
Koktajl obniżający ciśnienie

Koktajl obniżający ciśnienie

Zielone Koktajle
23 11 5 min
Domowe lody mango lassi

Domowe lody mango lassi

Zielone Koktajle
35 32 60 min
Owsianka orzechowow-bananowa z goją

Owsianka orzechowow-bananowa z goją

dorotaR
28 16 0 min
Smarowidełko twarożkowe dyniowo - pomidorowe

Smarowidełko twarożkowe dyniowo - pomidorowe

dorotaR
24 12 0 min
Pasta z bobu

Pasta z bobu

NieTruje
15 10 30 min
Zupa grzybowa z cieciorką

Zupa grzybowa z cieciorką

NieTruje
14 8 0 min
Prażony słonecznik

Prażony słonecznik

NieTruje
17 8 15 min
Czerwona soczewica z frytkami selerowymi

Czerwona soczewica z frytkami selerowymi

NieTruje
14 8 40 min
Wegetariańska potrawka z kaszy, soczewicy i warzyw :)

Wegetariańska potrawka z kaszy, soczewicy i warzyw :)

Zdrowie na języku
27 11 60 min
Pełnoziarniste muffinki jogurtowe z kakaowym twarożkiem i jagodami :)

Pełnoziarniste muffinki jogurtowe z kakaowym twarożkiem i jagodami :)

Zdrowie na języku
25 9 45 min
Muffinki z kaszy owsianej :)

Muffinki z kaszy owsianej :)

Zdrowie na języku
29 15 60 min
Pieczone młode ziemniaki z patelni

Pieczone młode ziemniaki z patelni

Iwona Kuczer
19 14 30 min
Schab gotowany

Schab gotowany

Tylko z Natury
24 16 0 min
Fusilli ze schabem gotowanym

Fusilli ze schabem gotowanym

Tylko z Natury
23 14 20 min
Białe szparagi z czosnkiem niedźwiedzim

Białe szparagi z czosnkiem niedźwiedzim

Życie na widelcu
20 14 25 min
Sakiewki z ciasta francuskiego z nadzieniem budyniowym

Sakiewki z ciasta francuskiego z nadzieniem budyniowym

Szybko Tanio Smacznie
22 10 30 min
Koktajl dawka energii

Koktajl dawka energii

Magdalena Nagler - foodmania
25 14 30 min
Wędlina z szynkowara

Wędlina z szynkowara

Renixx
22 18 180 min
Smoothie bananowo - orzechowe

Smoothie bananowo - orzechowe

Szybko Tanio Smacznie
24 14 10 min
Amarantusowy pasztet z fasoli mung

Amarantusowy pasztet z fasoli mung

foodmania
27 10 120 min
Pizza na bogato

Pizza na bogato

dorotaR
24 12 0 min
Naleśniki z porzeczkowym smarowidłem

Naleśniki z porzeczkowym smarowidłem

dorotaR
26 13 0 min
PRL od kuchni: ciepłe lody

PRL od kuchni: ciepłe lody

Dagooshya
31 18 40 min
Pasztet z pietruszki

Pasztet z pietruszki

zyjezebyjesc
25 14 80 min
Ciasto migdałowo makowe

Ciasto migdałowo makowe

Barbara Strużyna
24 14 60 min
Pierogi z truskawkami z pełnoziarnistej mąki

Pierogi z truskawkami z pełnoziarnistej mąki

Renixx
25 21 40 min
Chleb z pestkami dyni

Chleb z pestkami dyni

Renixx
26 22 120 min
Kluseczki ziemniaczano-serowe z kaszą manną

Kluseczki ziemniaczano-serowe z kaszą manną

Renixx
24 18 20 min
Sos pieczarkowy z soczewicą

Sos pieczarkowy z soczewicą

Renixx
25 20 15 min
Oszukane caprese

Oszukane caprese

Tylko z Natury
25 11 15 min
Knedle z kaszą manną

Knedle z kaszą manną

Renixx
29 18 40 min
Kasza jaglana na śniadanie

Kasza jaglana na śniadanie

Barbara Strużyna
55 36 30 min
Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych

Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych

Na widelcu
61 46 15 min
Batatowe roladki w chrupiącym cieście z sosem spirulinowym

Batatowe roladki w chrupiącym cieście z sosem spirulinowym

Magdalena Nagler - foodmania
21 13 90 min
Murzynek z czarnej fasoli

Murzynek z czarnej fasoli

Magdalena Nagler - foodmania
18 11 100 min
Burgery jaglane z czarnym ryżem w bułce amarantusowej

Burgery jaglane z czarnym ryżem w bułce amarantusowej

Magdalena Nagler - foodmania
23 12 60 min
Jaglany creme brulee z wanilią

Jaglany creme brulee z wanilią

definicjasmaku
28 20 45 min
Sernik wiedeński

Sernik wiedeński

minieko
17 13 115 min
Paprykowo - batatowy pasztecik z soczewicy

Paprykowo - batatowy pasztecik z soczewicy

healthy-dreams
25 11 70 min
Chlebek kokosowy

Chlebek kokosowy

Barbara Strużyna
33 24 100 min
Kotlety z soczewicą i kaszą gryczaną

Kotlety z soczewicą i kaszą gryczaną

Renixx
25 23 50 min
Orkiszowe chlebki pita

Orkiszowe chlebki pita

definicjasmaku
25 15 0 min
Pietruszkowa pasta kanapkowa z soczewicy czarnej Beluga

Pietruszkowa pasta kanapkowa z soczewicy czarnej Beluga

Kinga Bajcar
23 13 120 min
Śliwkowe kokosanki

Śliwkowe kokosanki

Kinga Bajcar
27 12 40 min
Domowy majonez

Domowy majonez

Kinga Bajcar
23 12 40 min
Pizza z patelni

Pizza z patelni

Kinga Bajcar
23 13 30 min
Granita truskawkowa

Granita truskawkowa

Kinga Bajcar
23 12 0 min
Pasztet z czarnej fasolki Bio

Pasztet z czarnej fasolki Bio

Kinga Bajcar
26 9 80 min
Krem z zielonego groszku z młodą pszenicą Bio

Krem z zielonego groszku z młodą pszenicą Bio

Kinga Bajcar
25 11 60 min
Domowy jogurt naturalny z dodatkami

Domowy jogurt naturalny z dodatkami

Kinga Bajcar
25 7 0 min
Pierogi z serem i skórką pomarańczową

Pierogi z serem i skórką pomarańczową

Renixx
22 16 60 min
Kasztanowe racuchy

Kasztanowe racuchy

Barbara Strużyna
26 14 25 min
Placuszki ryżowo-kokosowe

Placuszki ryżowo-kokosowe

Barbara Strużyna
35 25 25 min
Papryka faszerowana kaszą

Papryka faszerowana kaszą

fit_runner
22 10 45 min
Pierogi z serem inaczej

Pierogi z serem inaczej

Stokrotka
32 34 40 min
Ciasteczka amarantusowe

Ciasteczka amarantusowe

fit_runner
23 10 20 min
Domowa biała czekolada

Domowa biała czekolada

Dagooshya
28 28 180 min
Ciasto

Ciasto

Magdalena Nagler - foodmania
27 15 60 min
Fasolowe burgery z batatami

Fasolowe burgery z batatami

Magdalena Nagler - foodmania
23 16 100 min
Sajgonki z czerwoną komosą i dynią

Sajgonki z czerwoną komosą i dynią

Magdalena Nagler - foodmania
23 19 60 min
Krem brokułowy ze spiruliną

Krem brokułowy ze spiruliną

Magdalena Nagler - foodmania
24 17 30 min
Bananowe babeczki z quinoa

Bananowe babeczki z quinoa

Magdalena Nagler - foodmania
22 14 60 min
Gorąca czekolada karobowa z mango

Gorąca czekolada karobowa z mango

Magdalena Nagler - foodmania
21 12 30 min
Sałatka z komosy na łódkach dyniowych

Sałatka z komosy na łódkach dyniowych

Magdalena Nagler - foodmania
22 13 60 min
Jesienne ciasto kasztanowe

Jesienne ciasto kasztanowe

Magdalena Nagler - foodmania
20 13 90 min
Kotlety z fasoli mung

Kotlety z fasoli mung

Magdalena Nagler - foodmania
27 17 75 min
Placki z soczewicy i ryżu

Placki z soczewicy i ryżu

Magdalena Nagler - foodmania
26 14 30 min
Kokosowa tarta z amarantusem

Kokosowa tarta z amarantusem

Magdalena Nagler - foodmania
26 15 180 min
Kukurydziany biszkopt z masą makową

Kukurydziany biszkopt z masą makową

Magdalena Nagler - foodmania
20 14 60 min
Placki topinamburowe z cukinią

Placki topinamburowe z cukinią

Magdalena Nagler - foodmania
23 19 45 min
Makaron gryczany z sosem dyniowym i nasionami konopi

Makaron gryczany z sosem dyniowym i nasionami konopi

Magdalena Nagler - foodmania
24 11 30 min
Odrywana drożdżówka z cynamonem

Odrywana drożdżówka z cynamonem

smakujmy
23 10 100 min
Keks bananowy z migdałami i krówkami

Keks bananowy z migdałami i krówkami

smakujmy
23 11 60 min
Kotleciki z ziemniaków

Kotleciki z ziemniaków

Agnieszka
50 32 20 min
Masło smakowe: z suszonymi pomidorami

Masło smakowe: z suszonymi pomidorami

Agnieszka
45 29 5 min
Aksamitne puree z dyni :)

Aksamitne puree z dyni :)

Zdrowie na języku
26 14 60 min
Krokiety z boczniakami i suszonymi pomidorami :)

Krokiety z boczniakami i suszonymi pomidorami :)

Zdrowie na języku
25 14 100 min
Drożdżowe bułeczki z serkiem i aronią :)

Drożdżowe bułeczki z serkiem i aronią :)

Zdrowie na języku
25 16 110 min
Drobiowe pulpeciki z chilli i bazylią :)

Drobiowe pulpeciki z chilli i bazylią :)

Zdrowie na języku
24 14 30 min
Placuszki bananowe :)

Placuszki bananowe :)

Zdrowie na języku
24 11 25 min
Świąteczna, Podlaska tradycja - kiełbasy, część I

Świąteczna, Podlaska tradycja - kiełbasy, część I

zyjezebyjesc
25 15 120 min
Pasta z wędzonego łososia

Pasta z wędzonego łososia

zyjezebyjesc
27 14 15 min
Turecki pieróg

Turecki pieróg

smakujmy
24 13 120 min
Ciasto z płatków owsianych i migdałowych

Ciasto z płatków owsianych i migdałowych

smakujmy
24 9 50 min
Bananowe ptasie mleczko

Bananowe ptasie mleczko

foodmania
29 13 60 min
Puszyste bułeczki orkiszowe - tylko 4 składniki! :)

Puszyste bułeczki orkiszowe - tylko 4 składniki! :)

Zdrowie na języku
24 12 130 min
Frytki z selera :)

Frytki z selera :)

Zdrowie na języku
25 15 60 min
Kokosowy sernik jaglany z nutą kakao

Kokosowy sernik jaglany z nutą kakao

Magdalena Nagler - foodmania
23 14 120 min
Ziołowy kurczak

Ziołowy kurczak

Tylko z Natury
23 11 40 min
Krupnik z kaszą jaglaną

Krupnik z kaszą jaglaną

Tylko z Natury
25 14 40 min
Skrzydełko z kurczaka w chrupiącej panierce

Skrzydełko z kurczaka w chrupiącej panierce

Renixx
24 16 60 min
Obwarzanki drożdżowe

Obwarzanki drożdżowe

smakujmy
24 13 90 min
Łosoś na parze z imbirem i papryczką chilli

Łosoś na parze z imbirem i papryczką chilli

Dagooshya
20 14 30 min
Pieczona polędwica wieprzowa w sezamie

Pieczona polędwica wieprzowa w sezamie

Dagooshya
19 17 40 min
Orientalna zupa z grzybami mun

Orientalna zupa z grzybami mun

foodmania
21 12 95 min
Frittata z mozzarellą

Frittata z mozzarellą

Barbara Strużyna
22 16 30 min
Pizza ze szpinakiem

Pizza ze szpinakiem

Iwona Kuczer
22 22 60 min
Panna Cotta

Panna Cotta

Barbara Strużyna
30 21 15 min
Canneloni po bolońsku

Canneloni po bolońsku

smakujmy
19 10 0 min
Spaghetti na bogato

Spaghetti na bogato

smakujmy
19 11 35 min
Pomidory suszone w piekarniku

Pomidory suszone w piekarniku

stopaa
24 13 90 min
Roladki z kurczaka ze szpinakiem

Roladki z kurczaka ze szpinakiem

Iwona Kuczer
21 16 45 min
Pieczone pomidorki koktajlowe

Pieczone pomidorki koktajlowe

Iwona Kuczer
18 17 40 min
Gnocchi z masłem i rozmarynem

Gnocchi z masłem i rozmarynem

smakujmy
20 9 60 min
Podpłomyk razowy z warzywami i serem

Podpłomyk razowy z warzywami i serem

dorotaR
25 17 0 min
Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami

Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami

Renixx
26 20 60 min
Leczo w słoiku

Leczo w słoiku

Barbara Strużyna
34 28 95 min
Pomidory pieczone w ziołach

Pomidory pieczone w ziołach

smakujmy
22 12 30 min
Jajka sadzone z serem feta

Jajka sadzone z serem feta

dorotaR
22 11 10 min
Moussaka

Moussaka

smakujmy
23 13 80 min
Pomidory faszerowane bryndzą

Pomidory faszerowane bryndzą

smakujmy
23 13 30 min
Biała fasola z orzechami

Biała fasola z orzechami

smakujmy
26 12 45 min
Chleb Czeski na podpiwku!

Chleb Czeski na podpiwku!

corngold
9 11 180 min
Kluski z serem, borówkami i wanilią

Kluski z serem, borówkami i wanilią

Stokrotka
19 16 15 min
Kukułcze gniazda

Kukułcze gniazda

Kinga Bajcar
28 18 60 min
Muffinki dyniowe

Muffinki dyniowe

Iwona Kuczer
26 21 30 min
Skrzydełka kurczaka z Luizjany

Skrzydełka kurczaka z Luizjany

smakujmy
20 12 30 min
Zimowy zielony koktajl wspomagający odchudzanie i regulujący metabolizm

Zimowy zielony koktajl wspomagający odchudzanie i regulujący metabolizm

Zielone Koktajle
24 13 10 min
Serniczki jaglane

Serniczki jaglane

foodmania
21 11 60 min
Kokosowe babeczki z kruszonym kakao

Kokosowe babeczki z kruszonym kakao

Magdalena Nagler - foodmania
21 12 45 min
Czekoladowe ciasto Adama :)

Czekoladowe ciasto Adama :)

Zdrowie na języku
22 13 70 min
Sernik ze śliwkami na kruchym cieście :)

Sernik ze śliwkami na kruchym cieście :)

Zdrowie na języku
24 9 150 min
Czosnkowe masełko ze szczypiorkiem

Czosnkowe masełko ze szczypiorkiem

Wafelek2601
23 7 15 min
Wegańskie sakiewki z cieciorką i batatem

Wegańskie sakiewki z cieciorką i batatem

healthy-dreams
27 15 25 min
Ciasto amarantusowe z polewą czekoladową

Ciasto amarantusowe z polewą czekoladową

yourbetterchoice
15 10 60 min
Deser jagodowy z bananami i cukrem trzcinowym

Deser jagodowy z bananami i cukrem trzcinowym

PrzepisyMargaretki
28 28 10 min
Koktajl wieloowocowy

Koktajl wieloowocowy

PrzepisyMargaretki
43 40 5 min
Mus agrestowy

Mus agrestowy

TomCook
32 23 20 min
Marynowane żeberka

Marynowane żeberka

paulina2157
24 21 80 min
Kanapka myszka

Kanapka myszka

paulina2157
27 20 10 min
Murzynek z serem

Murzynek z serem

Wafelek2601
23 10 100 min
Tost po włosku

Tost po włosku

Dominika Olivia
23 10 5 min
Ciasteczka borówkowo- twarogowe

Ciasteczka borówkowo- twarogowe

healthy-dreams
25 12 40 min
Pękaty chlebek

Pękaty chlebek

paulina2157
24 19 40 min
Ciastko szarlotka z miseczki

Ciastko szarlotka z miseczki

healthy-dreams
24 15 20 min
Ciasteczka owsiane z czekoladą i makiem

Ciasteczka owsiane z czekoladą i makiem

Renixx
25 16 40 min
Gruszka w sosie waniliowym

Gruszka w sosie waniliowym

Tylko z Natury
24 11 15 min
Nadziane jaglane ciastka- prawie jak pączki

Nadziane jaglane ciastka- prawie jak pączki

healthy-dreams
24 14 30 min
Makaron ryżowy z tapioką z sosem pomidorowym i wakame

Makaron ryżowy z tapioką z sosem pomidorowym i wakame

Magdalena Nagler - foodmania
26 18 40 min
Daktylowo-jabłkowe muffinki pęczakowe ze słonecznikiem

Daktylowo-jabłkowe muffinki pęczakowe ze słonecznikiem

healthy-dreams
25 11 45 min
Jaglane tarty z kremem czekoladowym

Jaglane tarty z kremem czekoladowym

Magdalena Nagler - foodmania
26 12 60 min
Florentynki ( bez cukru, glutenu, laktozy)

Florentynki ( bez cukru, glutenu, laktozy)

TomCook
52 30 20 min
Szyszki z ryżu preparowanego BIO

Szyszki z ryżu preparowanego BIO

Kinga Bajcar
68 46 15 min
Kluseczki czosnkowe ze szpinakiem

Kluseczki czosnkowe ze szpinakiem

Renixx
39 43 60 min
Dieta Aztecka - Melonowe Mojo :)

Dieta Aztecka - Melonowe Mojo :)

Zdrowie na języku
17 10 10 min
Gołąbki z kaszą gryczaną, kurczakiem i prawdziwkami :)

Gołąbki z kaszą gryczaną, kurczakiem i prawdziwkami :)

Zdrowie na języku
21 10 90 min
Shake bananowo - kakaowy z lodem :)

Shake bananowo - kakaowy z lodem :)

Zdrowie na języku
26 11 5 min
Rafaello :)

Rafaello :)

Zdrowie na języku
26 17 45 min
Dżem marchewkowy

Dżem marchewkowy

Herbis
22 21 25 min
Chałka jaglana z serem i kruszonką amarantusową

Chałka jaglana z serem i kruszonką amarantusową

Kinga Bajcar
55 29 180 min
Babka mięsna nadziewana kaszą jęczmienną Bio

Babka mięsna nadziewana kaszą jęczmienną Bio

Kinga Bajcar
25 10 90 min
Pasztet z ciecierzycy

Pasztet z ciecierzycy

Kinga Bajcar
41 36 180 min
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą

Sałatka z kuskusem i ciecierzycą

Magdalena Nagler - foodmania
32 21 45 min
Ciasto marchewkowo orzechowe

Ciasto marchewkowo orzechowe

paulina2157
26 24 35 min
Ciasto z czarnej fasoli

Ciasto z czarnej fasoli

Na widelcu
63 30 60 min
Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli

Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli

Na widelcu
127 60 50 min
Pieczone pomidorki z czarnuszką :)

Pieczone pomidorki z czarnuszką :)

Zdrowie na języku
24 12 20 min
Tahini 100% - tylko z nasion sezamu :)

Tahini 100% - tylko z nasion sezamu :)

Zdrowie na języku
46 48 25 min
Mleko kokosowe

Mleko kokosowe

Zdrowie na języku
26 18 30 min
Pieczone paluszki z kurczaka :)

Pieczone paluszki z kurczaka :)

Zdrowie na języku
22 9 45 min
Kwaśnica

Kwaśnica

zyjezebyjesc
25 11 40 min
Świąteczne ciasteczka gwiazdeczki

Świąteczne ciasteczka gwiazdeczki

gotujwstylueko.pl
26 19 60 min
Masło czekoladowe z omega 3

Masło czekoladowe z omega 3

Dorota Duszak
24 16 10 min
Pasta z orzechów laskowych

Pasta z orzechów laskowych

gotujwstylueko.pl
25 20 10 min
Wegetariański smalec

Wegetariański smalec

Kinga Bajcar
27 12 90 min
Panna Cotta z mleka migdałowego

Panna Cotta z mleka migdałowego

Barbara Strużyna
33 21 30 min
Domowe lody daktylowe

Domowe lody daktylowe

Kinga Bajcar
28 13 180 min
Wariacje na temat chleba bez mąki

Wariacje na temat chleba bez mąki

Agnieszka
33 26 180 min
Pasztet z czarnej fasoli

Pasztet z czarnej fasoli

smakujmy
28 14 60 min
Zupa gulaszowa z czarną fasolą

Zupa gulaszowa z czarną fasolą

Na widelcu
33 18 60 min
Chleb samo ziarno

Chleb samo ziarno

paulina2157
66 56 55 min
Paszteciki z suszonymi grzybami shiitake Bio

Paszteciki z suszonymi grzybami shiitake Bio

Kinga Bajcar
41 27 75 min
Zielony koktajl, odporność, detoks, regeneracja komórek

Zielony koktajl, odporność, detoks, regeneracja komórek

Zielone Koktajle
33 26 5 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet