Panna Cotta z mleka migdałowego
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): śródziemnomorska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, kakao
Składniki:
agar agar - 2 łyżeczki
mąka skrobia ziemniaczana - 1 łyżka
laska wanilii - 1 szt.
ksylitol lub cukier z agawy - 3 łyżki
owoce sezonowe trochę
Dodatkowe informacje:
Mleko, które użyłam w przepisie, jest domowego wyrobu gotujwstylueko.pl/przepisy/domowe-mleko-migdalowe-przepis-na-napoj . Do przyrządzenia deseru aby był bardziej aromatyczny można dodać trochę masła lub żółtko.Sposób przygotowania:
Smacznego!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.