Muffiny jak pączki (doughnut muffins)
smakujmyRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): amerykańska, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
proszek do pieczenia - 1 + 1/2 łyżeczki
sól - 1/3 łyżeczki
gałka muszkatołowa - 1/3 łyżeczki
cynamon - 1/2 łyżeczki
olej - 1/3 szklanki
jajko - 1 szt.
mleko - 3/4 szklanki
dodatkowo: cukier - 1/3-1/2 szklanki
cynamon - 1 łyżka
roztopione masło - 60 g
Sposób przygotowania:
Formę do muffinek* napełnić ciastem do 3/4 wysokości.
Piec w temperaturze 180ºC przez 20 – 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Jeszcze ciepłe wyjąć na kratkę. Krótko obtaczać w roztopionym maśle, następnie dokładnie w cukrze z cynamonem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.