
Moussaka

Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zapiekanki
Kuchnia (region): grecka
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
pomidory w puszce - 1 opakowanie
jogurt grecki - 200 g
ziemniaki duże - 4 szt.
bakłażany - 2 szt.
jajko - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
olej - 2 łyżki
oregano - 1 łyżeczka
słodka papryka - 1 łyżeczka
cząber do smaku
mięta do smaku
sól, pieprz, cukier do smaku
Sposób przygotowania:
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę z bakłażanów, farszu, ziemniaków i znów bakłażanów. Na wierzch wylać masę jajeczną i posypać serem. Zapiekać 25 min w temp. 180 st. C.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.