![Skrzydełka kurczaka z Luizjany](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-10/2901-photo-main.jpg)
Skrzydełka kurczaka z Luizjany
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): amerykańska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, mięso, orzechy wszystkie, orzeszki ziemne, pszenica, drób
Składniki:
orzeszki ziemne solone - 10 dag
mąka - 1 łyżka
jajka - 2 szt.
woda - 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos
papryczka chilli - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czerwona papryka - 1 szt.
olej - 2 łyżki
ketchup - 200 ml
Sposób przygotowania:
2. Skrzydełka oprószyć solą, pieprzem i pieprzem cayenne.
3. Zanurzać mięso w jajku roztrzepanym z wodą i obtoczyć w orzechowej panierce, dobrze dociskając.
4. Smażyć na gorącym oleju 8-10 min. Odsączyć na papierowym ręczniku i podawać z sosem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.