Roladki z kurczaka ze szpinakiem
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Zawiera: nabiał, mięso, drób, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
szpinak BIO - 6 garści
szynka parmeńska lub chudy boczek cienko krojony BIO - 4 plastry
biały serek naturalny BIO - 4 łyżki
posiekany czosnek BIO - 1 ząbek
sól - 1 trochę
oliwa BIO - 4 łyżki
pieprz kolorowy BIO - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Czosnek przesmażyć na łyżce oliwy, dodać posiekany szpinak, smażyć minutę, mieszając.
Lekko przestudzić, dodać serek, doprawić solą i kolorowym pieprzem.
Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, obsmażyć z każdej strony. Smażyć na małym ogniu ok 10 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.