Fusilli ze schabem gotowanym
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
- makaron fusilli - 1/2 opakowania
- wywar z gotowania schabu - 1/2 litra
- sól morska trochę
- szczypiorek trochę
Sposób przygotowania:
Gotujemy makaron fusilli w osolonej wodzie, odcedzamy. Następnie odlewamy 1/2 litra wywaru z gotowania schabu, redukujemy go do żądanej gęstości zaprawiamy śmietaną, zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy do niego makaron. Odcinamy 4 plastry schabu lub więcej wedle uznania, kroimy go w słupki i dodajemy do sosu z makaronem - całość mieszamy. Szczypiorek myjemy, siekamy i posypujemy danie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.