Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyMakaron zapiekany z jabłkami i serem
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wszystko -
- wybierz -
- wszystkie -
- wszystkie -
- dowolne -
- wszystkie -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
  • 225
  • 240
Makaron zapiekany z jabłkami i serem

Makaron zapiekany z jabłkami i serem

smakujmy

Rodzaj posiłku: danie główne, zapiekanki

Kuchnia (region): polska

Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci

Użyte składniki: wegetariańskie,

Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi

23 osób lubi to
9 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

70 min 4 porcje

Składniki:

średni makaron (np. kokardki) - 15 dag
twaróg - 30 dag
jajka - 2 szt.
mleko - 1/2 szklanki
cukier - 3 łyżki
mąka - 1 łyżka
jabłka duże - 3-4 szt.
sól szczypta
posypka:
bułka tarta - 3 łyżki
masło - 3 łyżki
cukier - 2-3 łyżki

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Ostudzić.
Utrzeć lub widelcem rozmieszać twaróg, jajka, mleko, cukier, mąkę i olejek. Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach, wymieszać z masą. Wszystko wymieszać z makaronem. Wyłożyć do natłuszczonej formy żaroodpornej.
Posypka: zrobić kruszonkę w rękach lub mikserem. Posypać makaron.
Piec ok. 40-50 min w temp. 160 st. C.
23 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MLEKO ŚWIEŻE 2 % BIO 0,9 L (BUTELKA) - JASIENICA

    Więcej o produkcie na stronie

    MLEKO ŚWIEŻE 2 % BIO 0,9 L (BUTELKA) - JASIENICA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MASŁO KOSTKA (82 % TŁUSZCZU) BIO (około 0,30 kg) -  EKO KNIAŹ (NA ZAMÓWIENIE)

    Więcej o produkcie na stronie

    MASŁO KOSTKA (82 % TŁUSZCZU) BIO (około 0,30 kg) - EKO KNIAŹ (NA ZAMÓWIENIE)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BUŁKA TARTA BIO 250 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    BUŁKA TARTA BIO 250 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER TRZCINOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER TRZCINOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MAKARON (SEMOLINOWY) FARFALLE BIO 500 g - ALCE NERO

    Więcej o produkcie na stronie

    MAKARON (SEMOLINOWY) FARFALLE BIO 500 g - ALCE NERO

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • TWARÓG TŁUSTY BIO (około 0,45 kg) - EKO KNIAŹ (NA ZAMÓWIENIE)

    Więcej o produkcie na stronie

    TWARÓG TŁUSTY BIO (około 0,45 kg) - EKO KNIAŹ (NA ZAMÓWIENIE)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • JABŁKA ŚWIEŻE BIO (GLOSTER - POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    JABŁKA ŚWIEŻE BIO (GLOSTER - POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika smakujmy

  • Pomidory pieczone w ziołach

     smakujmy
  • Pierniczki

     smakujmy
  • Napój na chłodne wieczory

     smakujmy
  • Cukinia w cieście piwnym

     smakujmy
  • Moussaka

     smakujmy
  • Stroganow z kurczaka i pora

     smakujmy
  • Pomidory faszerowane bryndzą

     smakujmy
  • Placki z kaszy manny

     smakujmy
  • Potrawka z kurczaka ze szczawiam

     smakujmy
  • Babeczki z ptasim mleczkiem

     smakujmy
  • Lemoniada jabłkowa

     smakujmy
  • Sos Tysiąca wysp

     smakujmy
  • Pałki kurczaka po tajsku

     smakujmy
  • Piernik z jabłkami

     smakujmy
  • Gruszki Pięknej Heleny

     smakujmy
  • Bramborova polewka

     smakujmy
  • Batoniki musli

     smakujmy
  • Diples - faworki po grecku

     smakujmy
  • Wiosenna sałatka makaronowa

     smakujmy
  • Pasztet z wątróbki

     smakujmy
  • Kurczak z ananasem

     smakujmy
  • Domowy koncentrat bulionu

     smakujmy
  • Mule po belgijsku

     smakujmy
  • Tagliatelle z sosem serowym i brokułami

     smakujmy
  • Sałatka pieczarkowa z jajkiem

     smakujmy
  • Bułki maślane

     smakujmy
  • Rybne ragout z brokułami

     smakujmy
  • Dżem rabarbarowy z imbirem

     smakujmy
  • Marmolada morelowa

     smakujmy
  • Spaghetti z pesto z cukinii i anchois

     smakujmy
  • Budyniowiec z gruszkami

     smakujmy
  • Rożki cytrynowe

     smakujmy
  • Sałatka porowa z kukurydzą

     smakujmy
  • Ciasto grysikowe z truskawkami

     smakujmy
  • Dyniowo-ryżowa zupa

     smakujmy
  • Jajka w sosie z tuńczyka

     smakujmy
  • Sałatka ananasowa

     smakujmy
  • Kurczak z dymką

     smakujmy
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

     smakujmy
  • Mini-ptysie z bitą śmietaną

     smakujmy
  • Zupa serowo-cebulowa

     smakujmy
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem

     smakujmy
  • Kluski z fasoli

     smakujmy
  • Chleb ziołowy

     smakujmy
  • Grzanki z jajkami

     smakujmy
  • Makaron z jarzynami po chińsku

     smakujmy
  • Pasta

     smakujmy
  • Sernik smażony/gotowany bez pieczenia

     smakujmy
  • Surówka z białej kapusty

     smakujmy
  • Mazurek czekoladowy

     smakujmy
  • Wafel z bakaliami

     smakujmy
  • Ciasto Salceson

     smakujmy
  • Filet z kurczaka po hawajsku

     smakujmy
  • Jesienna potrawka z kurczakiem

     smakujmy
  • Piegusek

     smakujmy
  • Rozgrzewająca zupa pomidorowa

     smakujmy
  • Quesadillas z pomidorową salsą

     smakujmy
  • Chleb marchwiowo-owsiany

     smakujmy
  • Kotlety z sera i ziemniaków

     smakujmy
  • Tarta jabłkowa z mascarpone

     smakujmy
  • Kurczak po indyjsku

     smakujmy
  • Kotlety ruskie w waflu

     smakujmy
  • Ciasto z płatków owsianych i migdałowych

     smakujmy
  • Rozmaitości w sosie curry

     smakujmy
  • Tort naleśnikowy z truskawkami

     smakujmy
  • Pizza śródziemnomorska

     smakujmy
  • Kotleciki z łososia

     smakujmy
  • Lekkie ptasie mleczko z truskawkami

     smakujmy
  • Serowe paluszki

     smakujmy
  • Canneloni po bolońsku

     smakujmy
  • Obwarzanki drożdżowe

     smakujmy
  • Pikantny omlet z pomidorami

     smakujmy
  • Koktajl Hawana

     smakujmy
  • Pieczony bataty

     smakujmy
  • Roladki z szynki i bryndzy

     smakujmy
  • Pyszny wafel przekładany

     smakujmy
  • Rolada waflowa

     smakujmy
  • Sycące caprese

     smakujmy
  • Poznańska zupa kalafiorowa

     smakujmy
  • Naleśniki z pieczarkami

     smakujmy
  • Zapiekane grzanki z chałki

     smakujmy
  • Truskawkowy sernik na zimno

     smakujmy
  • Krokiety z fasoli

     smakujmy
  • Odrywana drożdżówka z cynamonem

     smakujmy
  • Frittata ze spaghetti

     smakujmy
  • Mięsko na różowa

     smakujmy
  • Lekka pianka z truskawkami

     smakujmy
  • Pancakes

     smakujmy
  • Zapiekanka z tortellini

     smakujmy
  • Ciasto z suszonymi morelami

     smakujmy
  • Placuszki marchewkowe

     smakujmy
  • Kurczak miodowo-musztardowy

     smakujmy
  • Schabowy z boczkiem

     smakujmy
  • Botwinka

     smakujmy
  • Piernik królewski

     smakujmy
  • Maczanki owsiane

     smakujmy
  • Placki z kapusty włoskiej

     smakujmy
  • Potrawka z kurczaka

     smakujmy
  • Moskole

     smakujmy
  • Mazowiecka sałatka śledziowa z burakami

     smakujmy
  • Saska strucla serowa

     smakujmy
  • Naleśniki po meksykańsku

     smakujmy
  • Tort jogurtowy

     smakujmy
  • Pączki serowe

     smakujmy
  • Ciasto wiśniowe z likierem jajecznym

     smakujmy
  • Ciasto dyniowe z białą czekoladą i żurawiną

     smakujmy
  • Sycylijskie penne

     smakujmy
  • Kartoflanka z zacierkami

     smakujmy
  • Kawowy creme brulee

     smakujmy
  • Knedle ziołowo-szpinakowe

     smakujmy
  • Carbonara z cukinią

     smakujmy
  • Jajka w sosie tatarskim

     smakujmy
  • Skrzydełka kurczaka z Luizjany

     smakujmy
  • Placki z kapusty włoskiej

     smakujmy
  • Bobotarta

     smakujmy
  • Knedle z boczkiem i cebulką

     smakujmy
  • Ciasto marchewkowe z masą serową

     smakujmy
  • Brownie

     smakujmy
  • Grzybowa zupa-krem

     smakujmy
  • Pyszna sałatka makaronowa

     smakujmy
  • Rozmaitości w sosie curry

     smakujmy
  • Makaron tagliatelle z brokułami i pesto

     smakujmy
  • Tort naleśnikowy

     smakujmy
  • Włoska zupa brokułowa

     smakujmy
  • Sernik na zimno z polewą jagodową

     smakujmy
  • Ciastka owsiane

     smakujmy
  • Makaron z pysznym sosem

     smakujmy
  • Sernik bez sera

     smakujmy
  • Świąteczny schab mamy

     smakujmy
  • Zapiekanka z makaronu, kalafioru i sera

     smakujmy
  • Bitki po szlachecku

     smakujmy
  • Ciasteczka malezyjskie suji

     smakujmy
  • Biała fasola z orzechami

     smakujmy
  • Kremowa zupa selerowa

     smakujmy
  • Makaron z cukinią i pomidorami

     smakujmy
  • Saska strucla serowa (Stollen)

     smakujmy
  • Herbaciany grog

     smakujmy
  • Kurczak a'la chińszczyzna

     smakujmy
  • Francuska tarta z jabłkami

     smakujmy
  • Jabłkowy dżem z imbirem i migdałami

     smakujmy
  • Pierniczki norymberskie

     smakujmy
  • Gnocchi z masłem i rozmarynem

     smakujmy
  • Quiche (kisz) klasyczny czyli tarta lotaryńska

     smakujmy
  • Ciasto z jabłkami

     smakujmy
  • Roladki szpinakowe z łososiem

     smakujmy
  • Ziemniaki w koszulce z boczku

     smakujmy
  • Keks bananowy z migdałami i krówkami

     smakujmy
  • Chleb fiński

     smakujmy
  • Kurczak z makaronem sojowym

     smakujmy
  • Makaron z tuńczykiem i pieczarkami (Spaghetti alla carrettiera)

     smakujmy
  • Harira z kurczaka i ciecierzycy

     smakujmy
  • Chłodnik litewski (z botwinki)

     smakujmy
  • Rolada z indyka z kaszą krakowską

     smakujmy
  • Ciasteczka z oliwkami

     smakujmy
  • Ciasto Królewiec

     smakujmy
  • Pleśniak z rabarbarem

     smakujmy
  • Prosty ucierany makowiec

     smakujmy
  • Kotleciki warzywne bhaji

     smakujmy
  • Pieczony pstrąg

     smakujmy
  • Dyniowe latte

     smakujmy
  • Babka na białkach

     smakujmy
  • Ciasto wiśniowe

     smakujmy
  • Tiramisu z ricotty

     smakujmy
  • Pieczone pierogi ze szpinakiem

     smakujmy
  • Wieprzowina słodko-kwaśna

     smakujmy
  • Pizza cebulowa z boczkiem

     smakujmy
  • Muffiny z rabarbarem i orzechami

     smakujmy
  • Pizzerinki z pomidorami

     smakujmy
  • Pierogi ruskie po grecku

     smakujmy
  • Zupa z maślaków

     smakujmy
  • Sałatka kijowska

     smakujmy
  • Sałatka chińska w pikantnej zalewie

     smakujmy
  • Lany chrust faworki

     smakujmy
  • Ciasto grysikowe z truskawkami

     smakujmy
  • Sałatka wiosenna

     smakujmy
  • Risotto po meksykańsku

     smakujmy
  • Jajka po benedyktyńsku

     smakujmy
  • Fasolowa zupa wilanowska

     smakujmy
  • Babka herbaciana

     smakujmy
  • Makaron kobiety pracującej

     smakujmy
  • Najprostsza sałatka ziemniaczana

     smakujmy
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą

     smakujmy
  • Paluchy czosnkowe

     smakujmy
  • Tortellini w sosie serowym

     smakujmy
  • Zimowa herbatka rozgrzewająca

     smakujmy
  • Lekki krem pomarańczowy

     smakujmy
  • Mrożone ciasto bananowe

     smakujmy
  • Placki ziemniaczane z sosem serowym

     smakujmy
  • Spaghetti na bogato

     smakujmy
  • Kurczak zapiekany z brzoskwiniami

     smakujmy
  • Paluszki serowe z sezamem

     smakujmy
  • Zupa z pokrzyw

     smakujmy
  • Makaron z kremowym sosem z boczku i groszku

     smakujmy
  • Babeczki owocowe z kremem cytrynowym

     smakujmy
  • Ciasto drożdżowe z rabarbarem

     smakujmy
  • Racuszki pomarańczowe

     smakujmy
  • Kurczak orientalny

     smakujmy
  • Piernik marchewkowy

     smakujmy
  • Knedle otrębowe

     smakujmy
  • Penne a'la vodka

     smakujmy
  • Chleb szpinakowo - pomidorowy

     smakujmy
  • Śmietnik rybny po orłowsku

     smakujmy
  • Syrop rabarbarowo-truskawkowy

     smakujmy
  • Ogórki po chińsku

     smakujmy
  • Ziemniaczane paluszki

     smakujmy
  • Afogatto z lodami

     smakujmy
  • Naleśniki na ostro

     smakujmy
  • Kurczak po hawajsku

     smakujmy
  • Burgery z bobu

     smakujmy
  • Risotto po karaibsku

     smakujmy
  • Kartoflanka z papryką i oliwkami

     smakujmy
  • Risotto z dynią i porami

     smakujmy
  • Ślimaczki z tortilli

     smakujmy
  • Zapiekanki z pesto i suszonymi pomidorami

     smakujmy
  • Tarta ze śliwkami

     smakujmy
  • Aloo Gobhi

     smakujmy
  • Tarta boćwinowa

     smakujmy
  • Garnek prowansalski

     smakujmy
  • Sernik ze śliwkami suszonymi w rumie na spodzie brownie

     smakujmy
  • Penne serowo brokułowe z kurczakiem

     smakujmy
  • Barszcz bieszczadzki

     smakujmy
  • Babka na majonezie

     smakujmy
  • Zupa dyniowa

     smakujmy
  • Ciasto śmietankowe bez pieczenia

     smakujmy
  • Pączki ziemniaczane

     smakujmy
  • Sejneński kapuśniaczek

     smakujmy
  • Pleśniak z rabarbarem

     smakujmy
  • Mafis tatlisi

     smakujmy
  • Szarlotka kukurydziano-orzechowa

     smakujmy
  • Zapiekanka ziemniaczana z wędliną

     smakujmy
  • Półkruche ciasto ze śliwkami z kruszonką

     smakujmy
  • Pizza góralska

     smakujmy
  • Chleb żytni

     smakujmy
  • Rolada mięsno-ziemniaczana

     smakujmy
  • Rösti

     smakujmy
  • Sałatka ziemniaczana z szynką

     smakujmy
  • Paszteciki z bryndzą

     smakujmy
  • Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami

     smakujmy
  • Soczewica po francusku

     smakujmy
  • Zupa soczewicowa

     smakujmy
  • Ciasteczka z kleiku ryżowego

     smakujmy
  • Surówka z selera naciowego i papryki

     smakujmy
  • Dyniowo - ryżowa zupa

     smakujmy
  • Chleb Graham

     smakujmy
  • Sękaczek

     smakujmy
  • Torcik jabłkowy

     smakujmy
  • Domowa przyprawa do piernika

     smakujmy
  • Sałatka z rzodkiewkami i pomarańczą

     smakujmy
  • Tarta tatin z bananami

     smakujmy
  • Muffiny cytrynowe

     smakujmy
  • Kurczak w sosie musztardowym

     smakujmy
  • Placuszki z cukinii z serem

     smakujmy
  • Bajaderki

     smakujmy
  • Galaretka z jajkami

     smakujmy
  • Pierniczki brukowce

     smakujmy
  • Wykwintny jabłecznik

     smakujmy
  • Fasola na ostro

     smakujmy
  • Udka z cytryną i czosnkiem

     smakujmy
  • Babka cytrynowa

     smakujmy
  • Turecki pieróg

     smakujmy
  • Forszmak z kurczaka

     smakujmy
  • Banany w cieście

     smakujmy
  • Domowy chleb

     smakujmy
  • Zupa z batatów i chorizo

     smakujmy
  • Turecki miód - nugat

     smakujmy
  • Szynka w cieście musztardowym

     smakujmy
  • Ciasto drożdżowe z kruszonką

     smakujmy
  • Makaron z pieczonym serem camembert

     smakujmy
  • Pilaw z kurczakiem

     smakujmy
  • Zakręcona pizza

     smakujmy
  • Pstrąg faszerowany kuskusem

     smakujmy
  • Mrożone ciasto bananowe

     smakujmy
  • Tarta wiśniowa z kokosem

     smakujmy
  • Pasta z awokado

     smakujmy
  • Zupa pomidorowa z fetą

     smakujmy
  • Domowe żelki

     smakujmy
  • Dufinki ziemniaczane

     smakujmy
  • Ciastka francuskie z kabanosem

     smakujmy
  • Filety z flądry z pomidorami i mozzarellą

     smakujmy
  • Zapiekane leczo

     smakujmy
  • Pasztet z czarnej fasoli

     smakujmy
  • Placki z cukinią i białym serem

     smakujmy
  • Murzynek serowy

     smakujmy
  • Tosty francuskie

     smakujmy
  • Rabarbarowa tarta

     smakujmy
  • Marynowane maślaki

     smakujmy
  • Pieguski z rodzynkami

     smakujmy
  • Ciasto bananowe

     smakujmy
  • Pascha

     smakujmy
  • Zapiekana soczewica

     smakujmy
  • Kotlety mielone z cynamonem

     smakujmy
  • Miodowniki

     smakujmy
  • Surówka z selera naciowego i jabłka

     smakujmy
  • Deser serowo-grysikowy z wiśniami

     smakujmy
  • Zapiekanka z mięsa mielonego i bakłażana

     smakujmy
  • Lody trzywarstowe

     smakujmy
  • Zapiekanka jak wiejska

     smakujmy
  • Tiramisu śliwkowe

     smakujmy
  • Makowiec japoński

     smakujmy
  • Calafoutis z czereśniami

     smakujmy
  • Kiełbasa z puree ziemniaczanym i sosem cebulowym

     smakujmy
  • Bakaliowy piernik na maślance

     smakujmy
  • Muffiny jak pączki (doughnut muffins)

     smakujmy
  • Tosty z serem mozzarella

     smakujmy
  • Koktajl odżywczy

     smakujmy
  • Pizzerinki smażone

     smakujmy
  • Tarta z salami

     smakujmy
  • Pizza na plackach ziemniaczanych

     smakujmy
  • Sernik czekoladowy

     smakujmy
  • Pierogi z kaszą gryczaną i ziemniakami

     smakujmy
  • Pasta jajeczna z curry

     smakujmy
  • Soyaccino waniliowe

     smakujmy
  • Rumkugeln

     smakujmy
  • Miniptysie faszefowane serekiem i łososiem

     smakujmy
  • Zupa ziemniaczano-porowa z parmezanem

     smakujmy
  • Tarta malinowa z białą czekoladą

     smakujmy
  • Brownies

     smakujmy
  • Grzanki z tuńczykiem i pomidorami

     smakujmy
  • Kokosowe pralinki

     smakujmy
  • Kruche ciastka z dziurką

     smakujmy
Zobacz więcej przepisów
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
lubię to danie
06.12.2016, godz. 20:28
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Pyszne danie;)
16.07.2017, godz. 07:32
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Nigdy nie dodawałam twarogu, ale próbowałam z mascarpone, który jest delikatniejszy w smaku.
08.04.2018, godz. 08:38
annaeko
annaeko powiedział/a:
Klasyczny i pysznie zapieczony makaron
30.04.2019, godz. 12:19
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super
17.01.2021, godz. 20:03
Nikita
Nikita powiedział/a:
Fajny pomysł
14.01.2020, godz. 20:51
Renixx
Renixx powiedział/a:
Fajny przepis na smaczne danie
30.01.2020, godz. 18:05
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Pyszne jedzonko
19.07.2020, godz. 15:49
gosia56
gosia56 powiedział/a:
na pewno dobre danie
02.12.2020, godz. 18:44

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Piegowate naleśniki

Piegowate naleśniki

Mariola
5 4 40 min
Herbatka ze świeżej pokrzywy

Herbatka ze świeżej pokrzywy

Barbara Strużyna
10 8 10 min
Sałatka wiosenna buddha bowl

Sałatka wiosenna buddha bowl

FioletoweAparaty
12 9 25 min
Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 40 min
Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
8 6 10 min
Pasta z groszku zielonego

Pasta z groszku zielonego

Zuzanna Wiśniewska
11 8 5 min
Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki  w słoiku na wynos

Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku na wynos

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 11 40 min
Chłodnik w wersji fusion

Chłodnik w wersji fusion

My Little Food Safari
13 16 30 min
Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
4 5 30 min
Sushi KETO

Sushi KETO

Barbara Strużyna
4 4 25 min
Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 10 min
Krem ze szparagów z pieczarkami

Krem ze szparagów z pieczarkami

mariola.mk
11 5 30 min
Owsianka błonnikowa

Owsianka błonnikowa

Barbara Strużyna
7 5 15 min
Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 10 20 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

  • - wszystko -
  • ciasta (2713)
  • danie główne (4152)
  • desery (4008)
  • jednogarnkowe (890)
  • lunchbox (1250)
  • napoje (1612)
  • pieczywo (491)
  • przetwory (574)
  • przystawki i przekąski (2955)
  • sałatki (1913)
  • sosy (305)
  • śniadanie (2602)
  • z grilla (111)
  • zapiekanki (400)
  • zupa (1113)
  • - wszystkie -
  • afrykańska (16)
  • amerykańska (170)
  • arabska (58)
  • bałkańska (29)
  • chińska (121)
  • czeska (38)
  • francuska (123)
  • grecka (52)
  • gruzińska (9)
  • hiszpańska (32)
  • holenderska (11)
  • indyjska - hinduska (152)
  • japońska (57)
  • kresowa (152)
  • meksykańska (57)
  • międzynarodowa (4029)
  • niemiecka (86)
  • polska (9254)
  • śródziemnomorska (243)
  • tajska (91)
  • węgierska (35)
  • włoska (471)
  • - wszystkie -
  • Domowe (np: lody, majonez) (669)
  • dla dzieci (4339)
  • na zimę (rozgrzewające) (1298)
  • Sylwester (1283)
  • Wielkanoc (1155)
  • Wigilia (979)
  • - dowolne -
  • wegańskie (2378)
  • bezglutenowe (6582)
  • ryby i owoce morza (759)
  • wegetariańskie (9659)
  • - wszystkie -
  • _Olla_ (242)
  • _Róża_ (36)
  • @zdrowoprzezlife (10)
  • 25san08 (3)
  • 9anetka9 (13)
  • A.Brava (5)
  • AdaKosm (1)
  • Adriana (4)
  • Aga SuRyl (1)
  • aga1615 (1)
  • agioos (3)
  • Agnes1992 (1)
  • Agnieszka (11)
  • Agnieszka Nitsu AktywneZywienie (53)
  • Agnieszka Strużyna (46)
  • aguchaka (38)
  • Alce Nero (9)
  • Aldonka (1)
  • Aleksandra K. (2)
  • Alexandra (1)
  • alexgirl (1)
  • aliciative (1)
  • Alicja (12)
  • Allos1 (3)
  • Amaizin (9)
  • Amarello (40)
  • Amelia Asztemborska (7)
  • Amylon (2)
  • Andriu Andrzej (2)
  • Andzia (3)
  • Aneta Sobieraj (23)
  • Aneta1 (2)
  • Aneta76 (2)
  • AnetaH (2)
  • angelusia (3)
  • ania123 (11)
  • aniap183 (1)
  • Anime5 (2)
  • Anita Zegadło (1)
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz (753)
  • Anitka (1)
  • ankaakna (3)
  • anna anna (1)
  • Anna Gierula (1)
  • Anna Szcześniak (9)
  • annaeko (118)
  • AnnaKruszyna (1)
  • AnnaPi (1)
  • annika (13)
  • aries19 (1)
  • asika100 (6)
  • awesomelife.pl (1)
  • Awokadola (32)
  • Badylarka (11)
  • Baranek (1)
  • barara (1)
  • Barbara Mulik (49)
  • Barbara Strużyna (478)
  • Barbaraa (2)
  • Beata Ogrodowczyk (1)
  • beata28 (1)
  • BeataCygi (8)
  • bercia601 (2)
  • Beti 21 (1)
  • BIO PLANÈTE (43)
  • Bio Vegan (1)
  • bioart (8)
  • biogol (15)
  • BoBoBi (1)
  • bogusia 82 (1)
  • Bożena O. (1)
  • Bożena1960 (527)
  • Bronka007 (7)
  • ChilliBite.pl (2)
  • COCOMI (4)
  • CookTobi.pl (8)
  • corngold (1)
  • Cotakpachnie? (23)
  • d.kublik (2)
  • Dagooshya (81)
  • damian (2)
  • Damian H (1)
  • DawidK (1)
  • definicjasmaku (35)
  • Dejw88 (11)
  • Diana St (16)
  • dishdogz (6)
  • dkrzew (20)
  • Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu) (134)
  • Dominika Olivia (16)
  • Dominika Wakieć (4)
  • doprawionefantazja (5)
  • Dorota Duszak (74)
  • Dorota Kida (3)
  • Dorota Owczarek (1)
  • Dorota Paluchowska (1)
  • Dorota Rozbicka (293)
  • Dorota Woźniak - Twins Pot (97)
  • dorotaR (460)
  • Edyta Knapik (9)
  • Edytak (7)
  • EKO przewodnik (17)
  • ekolubek (2)
  • Ekoprodukt (4)
  • Eksperymentalnie_com (9)
  • elapolo (31)
  • Elciaa (1)
  • Elinka (20)
  • elwira652 (1)
  • Emilia Żebrowska (1)
  • Emiliazeb (1)
  • ewaeu. (57)
  • ewsliwk2 (2)
  • Eylul29 (1)
  • Fabijańscy (45)
  • FAMILY (210)
  • FioletoweAparaty (13)
  • Fiolka13 (24)
  • fit_runner (18)
  • foodcooklove.pl (1)
  • FoodLabStudio (2)
  • foodmania (535)
  • Gabriela Małgorzata (2)
  • Gabrysia (1)
  • gacek1000 (18)
  • garysiak (4)
  • glamlady88 (1)
  • gosia56 (143)
  • gotowaniepatki (105)
  • gotujwstylueko.pl (212)
  • GrabaJ (1)
  • Grażyna P. (1)
  • Grochowska Nutritherapy (4)
  • H A B I B I ☺ (208)
  • Hanna Markowska (1)
  • healthy-dreams (309)
  • helixpomatia (1)
  • HELPA CzaryMamy (3)
  • Herbis (13)
  • hrycanka (1)
  • Ika 1961 (18)
  • Ineczka (10)
  • Ivi111 (7)
  • Iwona Kuczer (269)
  • Iwona Żuczek (6)
  • Iwona_ (1)
  • Iza Godlewska (3)
  • Izabel22289 (3)
  • Izabell (1)
  • Jadowita (41)
  • Jescbyzycwzdrowiu (3)
  • Joanna17 (4)
  • Jokan_eco (1)
  • Jolanta Okonek (94)
  • Julia Kośminek (6)
  • Just a SALAD (3)
  • Justyna Dolecka (1)
  • Justyna Filipek (1)
  • Justynakusiak (6)
  • Justynkaaaa88 (7)
  • Kagadu (1)
  • Karmiąca Mama (2)
  • Karola30 (1)
  • Karolina Wojewoda (1)
  • Karolina1996 (17)
  • Kasia7212 (1)
  • Kasiaa (1)
  • Kasiak (2)
  • kaskaroman97 (1)
  • Katarzyna Kachel (54)
  • Katarzyna L Wójcik (2)
  • Katarzyna Malewska (37)
  • katarzyna321 (1)
  • KatarzynaS (1)
  • Katjuszen (1)
  • Kiki dietetycznie (1)
  • Kinga Bajcar (259)
  • kinga.g (1)
  • KingaP (2)
  • kingaxb (1)
  • kitchen_by_emma (2)
  • Klaudia (1)
  • Klaudynka (7)
  • knowak (8)
  • Konstancja Alicja (58)
  • kropkak (1)
  • Krzepa (1)
  • Kubajah (1)
  • kuchareczka221 (91)
  • Kuchnia Letycji (8)
  • KuchniaMagdaLeny (35)
  • lekkostrawnie (4)
  • LenaMagdalena (1)
  • Lifefood (1)
  • Lima (3)
  • Little Miracles (4)
  • lizzie (1)
  • llsylwia92 (3)
  • Lockelany (28)
  • Loren83 (1)
  • Loreta (1)
  • losica (3)
  • Losteraable (1)
  • ŁukaszK (11)
  • Magda Gaudyn (8)
  • Magda Migaszewska (1)
  • Magda Wojtkiewicz (1)
  • Magda_lena (12)
  • Magdalena Nagler - foodmania (724)
  • Magdalena Zabagło (1)
  • MagdalenaKK (70)
  • Magster (55)
  • Malwina Łyczyńska (2)
  • Małgorzata cieplińska (1)
  • Małgoś (1)
  • MamaNaMedal (35)
  • Marciula (1)
  • Marek Zaremba (1)
  • Margo1 (1)
  • Maria Kawa (1)
  • MarioG (1)
  • Mariola (33)
  • mariola.mk (17)
  • Mariola555 (2)
  • Marta (1)
  • Marta Kalamon (1)
  • Marta Serafin (1)
  • Marta Słota (1)
  • Marta.Z (1)
  • MartaKowalska (1)
  • MartaPij (1)
  • martines (20)
  • Martyna Woj (1)
  • Maryjestcool (2)
  • marysieńka (1)
  • Marzena Pająk (9)
  • marzenna (5)
  • Marzenna Przeorska (1)
  • matesko (16)
  • Mateusz (5)
  • Mateusz Pączek (1)
  • Mateusz95 (1)
  • maupeczki (1)
  • Maurycy (1)
  • Me Gusto (Super Krówka) (3)
  • Melanika (18)
  • Melisa (12)
  • mellowfruit (1)
  • MichalDabek (10)
  • Michalmarek (1)
  • Michał wrzosek (1)
  • mijo20 (1)
  • Mikołaj Bator (23)
  • minieko (2)
  • MintTaste (3)
  • miraga (1)
  • mohoyoga (33)
  • momisiak (1)
  • monamari (17)
  • Monika Dzięgielowska (1)
  • Monika Krzepczak (3)
  • Monika Lemko (5)
  • Monika Pietrzak (2)
  • Monika99977 (1)
  • MonikaB (5)
  • MP5423 (8)
  • My Chcemy Jeść (134)
  • My Little Food Safari (113)
  • mysza75 (3)
  • Na widelcu (300)
  • Nataszqnia (3)
  • Naticzka25 (5)
  • Natumi (6)
  • nielubiezmywania (9)
  • NieTruje (4)
  • nika123 (2)
  • Nikita (925)
  • noelka (9)
  • nothing4real (1)
  • Ola Juliet (1)
  • Ola Krajcir (3)
  • OldFriends (3)
  • Olika3 (7)
  • oostooo (1)
  • opuncja123 (125)
  • Pajurek (1)
  • Pasjonatka (1)
  • PATRYCJA (3)
  • Patrycja Jurkowska (3)
  • Patrycja Matecka (2)
  • Patty :) (2)
  • Paulaa (11)
  • Paulina Jasińska (40)
  • Paulina Zaborowska (1)
  • paulina2157 (813)
  • Paulinat3 (1)
  • Pawel Serek (1)
  • pawelp (4)
  • PawełS (1)
  • Perfect Earth (4)
  • Perma-Guard (5)
  • piecze się (1)
  • polinaz (5)
  • Potatontaz28 (1)
  • Primavera (3)
  • Primefrost (24)
  • PrzepisNaZdrowie (1)
  • PrzepisyMargaretki (104)
  • Purasana (1)
  • Rapunzel (10)
  • Rebeka (5)
  • Renata mama (1)
  • renatka1 (1)
  • Renixx (1995)
  • robakowlife.blogspot.com (4)
  • RobsonSpajder (9)
  • Róża98 (1)
  • Rybcia (1)
  • RysioPysio (9)
  • Sabina2223 (1)
  • siostraelwa (1)
  • Skorpiox (1)
  • skorskadietetyk (7)
  • Skoter (320)
  • slodkisentyment (2)
  • smaczliwka.pl (63)
  • smakujmy (321)
  • Stokrotka (743)
  • stopaa (111)
  • STOPKA (14)
  • Sulka. (1)
  • szpinakot (39)
  • Szybko Tanio Smacznie (168)
  • szydełko (5)
  • tasteMYways (2)
  • Teresabujak1985 (1)
  • TerraSana (14)
  • Tomaszek (2)
  • TomCook (7)
  • tulipan (74)
  • Turtle (2)
  • Tylko z Natury (314)
  • Urszula Kłos (1)
  • Vegannmuffins (13)
  • verkaa (1)
  • Vi Oszczanowska (1)
  • Vvioka (1)
  • w.pisarek (7)
  • Wafelek2601 (325)
  • wegeweda (256)
  • weroniq_bn (1)
  • Wiksaa (1)
  • wszędzie zielono (8)
  • xRobakx (1)
  • yourbetterchoice (1)
  • Z kuchnią na pieńku (7)
  • zapala221 (1)
  • Zdrowie na języku (883)
  • zdrowo_do_pracy (6)
  • Ze zdrowiem mi do smaku (5)
  • Ziarnista (1)
  • Zielenina (33)
  • ZielonaDieta (3)
  • Zielone Koktajle (683)
  • ziemjok (1)
  • Ziemowit Lemon (10)
  • Zimazima (2)
  • Zjemcie (2)
  • Zuzanna Wiśniewska (13)
  • zyjezebyjesc (163)
  • Życie na widelcu (8)
  • życie roślinne (3)
czytaj więcej na bioplanet