Kwaśnica
zyjezebyjescRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
pietruszka - 1 szt.
cebula - 3 szt.
szalotka - 2 szt.
grube plastry szynki - 3 plastry
kiełbasa - 10 cm
kapusta kiszona - 1/2 litra
jałowiec - 5 szt.
listki laurowe - 4 szt.
ziele angielskie - 3 szt.
pieprz - 4 szt.
wywar z mięsa - 2 litra
Sposób przygotowania:
2. Do wywaru dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy przez 15 minut
3. Cebulę i szalotki obieramy, myjemy, kroimy w piórka i dodajemy do wywaru
4. Marchew i pietruszkę obieramy, myjemy, kroimy na kawałki i dodajemy do wywaru
5. Kiełbasę i szynkę pokrojone na kawałki podsmażamy na patelni i dodajemy do wywaru
6. Zagotowujemy i gotujemy przez 20 minut, w między czasie przyprawiając kwaśnicę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.