Kotleciki warzywne bhaji
smakujmyRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): afrykańska, indyjska - hinduska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, pszenica
Składniki:
imbir - 10 cm
cebula czerwona - 2 szt.
papryczka chili - 2-3 szt.
świeża kolendra - 1 pęk
sól - 1-2 łyżeczka
mąka - 125 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Rozgrzać tłuszcz, gdy będzie gorący nakładać łyżką porcje ciasta i ostrożnie zanurzać w oleju. Smażyć po kilka kotlecików po ok. 5 min, aż staną się złociste. Usmażone ułożyć na ręcznikach papierowych, aby odsączyć tłuszcz . Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.