Bigos z młodej kapusty
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Składniki:
- cebula, - 1 szt.
- koper, - 1 pęk
- pomidory - 2 szt.
- marchew - 2 szt.
- pietruszka - 1 szt.
- sól morska do smaku
- pieprz czarny mielony do smaku
- olej - 2 łyżki
- woda - 2 szklanki
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę. Marchew i pietruszkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Tak przygotowane warzywa dodać do kapusty. Dusić wszystko przez kolejne 15 minut.
Gdy kapusta będzie miękka, przyprawić solą i pieprzem do smaku oraz dodać posiekany koperek i szczypiorek.
Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.