Dufinki ziemniaczane
smakujmyRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
masło miękkie - 10 dag
śmietana - 2 łyżki
jajko - 1 szt.
gałka muszkatołowa - 1/4 łyżeczki
żółtko - 1 szt.
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Dodać żółtko, jajko, masło, gałkę, śmietanę, sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszać.
Masę przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego z końcówką w formie gwiazdki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyciskać na niego stożki z ziemniaczanej masy. Wstawić do chłodnego miejsca na 20 min.
Piec w temp. 200 st. C, aż brzegi zbrązowieją.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.