Keks bananowy z migdałami i krówkami
smakujmyRodzaj posiłku: ciasta
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
dojrzałe banany - 2 szt.
jajka - 2 szt.
jogurt naturalny - 100 g
cukier trzcinowy - 100 g
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
krówki - 150 g
migdały posiekane - 100 g
Sposób przygotowania:
Keksówkę natłuścić i obsypać bułką tartą. Przełożyć do niej ciasto i posypać pozostałymi orzechami i krówkami. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez ok. godzinę sprawdzając patyczkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.