Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicydishdogzPolubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Cytrynowe ciasteczka

Cytrynowe ciasteczka

Renixx
29 29 120 min
Babeczki Kraina lodu

Babeczki Kraina lodu

paulina2157
23 28 30 min
Ryżowe ciasteczka z daktylami

Ryżowe ciasteczka z daktylami

Magdalena Nagler - foodmania
22 12 30 min
Sałatka warstwowa z łososiem

Sałatka warstwowa z łososiem

ewaeu.
22 14 40 min
Sałatka z ciecierzycą

Sałatka z ciecierzycą

paulina2157
21 24 25 min
Ciasto z jabłkami

Ciasto z jabłkami

paulina2157
27 35 70 min
Zupa krem paprykowa

Zupa krem paprykowa

paulina2157
25 33 35 min
 Schab w musztardzie

Schab w musztardzie

paulina2157
26 38 70 min
Ciasteczka z aronią

Ciasteczka z aronią

FAMILY
27 14 30 min
Zielone pierogi z fasolką adzuki

Zielone pierogi z fasolką adzuki

FAMILY
27 26 45 min
Racuchy ?

Racuchy ?

FAMILY
23 21 20 min
Gofry z kremem jaglano- daktylowym i kaki

Gofry z kremem jaglano- daktylowym i kaki

foodmania
23 9 20 min
Dżem dyniowo-pomarańczowy

Dżem dyniowo-pomarańczowy

Renixx
23 22 180 min
Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Renixx
20 16 60 min
Makowe orzeszki z orzechowym kremem

Makowe orzeszki z orzechowym kremem

Renixx
23 24 120 min
Roladki nadziewane wiejską kiełbasą

Roladki nadziewane wiejską kiełbasą

Renixx
22 31 90 min
Ciasteczka 3D

Ciasteczka 3D

FAMILY
22 14 40 min
Kakaowe muffiny z kardamonem

Kakaowe muffiny z kardamonem

Renixx
25 23 60 min
Ciasto aroniowe z karobem

Ciasto aroniowe z karobem

FAMILY
26 15 35 min
Wilgotne ciasto szpinakowo-kokosowe

Wilgotne ciasto szpinakowo-kokosowe

FAMILY
28 27 35 min
Lekka tarta z jaglanym kremem i galaretką

Lekka tarta z jaglanym kremem i galaretką

Magdalena Nagler - foodmania
19 11 45 min
Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

ewaeu.
22 13 20 min
Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

ewaeu.
21 14 20 min
Łososiowe róże

Łososiowe róże

ewaeu.
25 14 60 min
Sernik na cukrze kokosowym

Sernik na cukrze kokosowym

Barbara Strużyna
30 25 120 min
Domowe lody mango lassi

Domowe lody mango lassi

Zielone Koktajle
35 32 60 min
Babeczki z gruszką i chia

Babeczki z gruszką i chia

foodmania
21 8 40 min
Zupa buraczkowa z sorgo

Zupa buraczkowa z sorgo

Barbara Strużyna
24 13 70 min
Placuszki dyniowe z pokrzywą i morelami

Placuszki dyniowe z pokrzywą i morelami

Magdalena Nagler - foodmania
20 12 40 min
Kokosowe ptasie mleczko wegańskie :)

Kokosowe ptasie mleczko wegańskie :)

Zdrowie na języku
29 22 25 min
Koktajl proteinowy - posiłek okołotreningowy od instruktorki fitness

Koktajl proteinowy - posiłek okołotreningowy od instruktorki fitness

Zielone Koktajle
24 17 5 min
Koktajl z masłem orzechowym

Koktajl z masłem orzechowym

Zielone Koktajle
25 14 5 min
Koktajl bananowo-orzechowy

Koktajl bananowo-orzechowy

stopaa
25 16 5 min
Wegańskie ciasteczka z ciecierzycy

Wegańskie ciasteczka z ciecierzycy

Magdalena Nagler - foodmania
24 15 60 min
Kokosowa owsianka z musem bananowym, masłem orzechowym, pastą daktylową i mix'em smakołyków :)

Kokosowa owsianka z musem bananowym, masłem orzechowym, pastą daktylową i mix'em smakołyków :)

Zdrowie na języku
24 10 20 min
Orzechowy budyń jaglany :)

Orzechowy budyń jaglany :)

Zdrowie na języku
28 14 30 min
Tartaletki z kremem jaglanym i mango

Tartaletki z kremem jaglanym i mango

foodmania
21 7 60 min
Amarantusowo- żołędziowe babeczki z polentą

Amarantusowo- żołędziowe babeczki z polentą

foodmania
23 8 45 min
Delikatnie cytrynowy pudding chia z musem bananowo orzechowym :)

Delikatnie cytrynowy pudding chia z musem bananowo orzechowym :)

Zdrowie na języku
26 11 30 min
Ciasteczka kawowo-orzechowe z lukrem

Ciasteczka kawowo-orzechowe z lukrem

Renixx
24 22 60 min
Ciecierzycowe pralinki w różnych smakach

Ciecierzycowe pralinki w różnych smakach

foodmania
27 13 20 min
Wymiksuj się z zimy korzennym koktajlem

Wymiksuj się z zimy korzennym koktajlem

Zielone Koktajle
30 12 5 min
Sajoer Lodeh czyli zupa warzywna z mlekiem kokosowym

Sajoer Lodeh czyli zupa warzywna z mlekiem kokosowym

Amaizin
23 11 50 min
Raw banoffie pie

Raw banoffie pie

Magdalena Nagler - foodmania
23 13 45 min
Koktajl dawka energii

Koktajl dawka energii

Magdalena Nagler - foodmania
25 14 30 min
Koktajl potreningowy

Koktajl potreningowy

Zielone Koktajle
27 19 5 min
Owsianka orzechowow-bananowa z goją

Owsianka orzechowow-bananowa z goją

dorotaR
28 16 0 min
Migdałowy mazurek z daktylowym karmelem

Migdałowy mazurek z daktylowym karmelem

Magdalena Nagler - foodmania
25 14 45 min
Jaglany tort orzechowy na zimno

Jaglany tort orzechowy na zimno

Magdalena Nagler - foodmania
27 18 60 min
Gryczane ciasto karobowe z polewą

Gryczane ciasto karobowe z polewą

Magdalena Nagler - foodmania
26 19 80 min
Owsianka z jabłkiem, masłem orzechowym, pastą daktylową i ..:)

Owsianka z jabłkiem, masłem orzechowym, pastą daktylową i ..:)

Zdrowie na języku
33 16 15 min
Batoniki potreningowe

Batoniki potreningowe

Diana St
24 8 10 min
Dyniowo- daktylowy omlet na słodko

Dyniowo- daktylowy omlet na słodko

foodmania
23 10 25 min
Pesto z liści rzodkiewki

Pesto z liści rzodkiewki

My Chcemy Jeść
30 23 20 min
Jogurtowy torcik na zimno z figami

Jogurtowy torcik na zimno z figami

_Olla_
28 20 100 min
Sałatka z soczewicą Dupuy

Sałatka z soczewicą Dupuy

gotujwstylueko.pl
17 8 40 min
Jaglanka z mlekiem migdałowym i owocami

Jaglanka z mlekiem migdałowym i owocami

Barbara Strużyna
21 10 0 min
Kasza jaglana z sosem pomidorowym i kurczakiem

Kasza jaglana z sosem pomidorowym i kurczakiem

stopaa
20 15 45 min
Sałatka z pomidorów i awokado

Sałatka z pomidorów i awokado

PrzepisyMargaretki
59 47 15 min
Czerwona soczewica po indyjsku (Masoor dal)

Czerwona soczewica po indyjsku (Masoor dal)

gotujwstylueko.pl
55 20 20 min
Koktajl z jagód Goji i banana

Koktajl z jagód Goji i banana

Kinga Bajcar
58 27 25 min
Pasta z czarnej fasoli

Pasta z czarnej fasoli

Na widelcu
53 25 180 min
Ciasto z czarnej fasoli

Ciasto z czarnej fasoli

Na widelcu
63 30 60 min
Kasza jaglana na śniadanie

Kasza jaglana na śniadanie

Barbara Strużyna
55 36 30 min
Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych

Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych

Na widelcu
61 46 15 min
Zupa krem z soczewicy

Zupa krem z soczewicy

Iwona_
60 27 40 min
Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

Kinga Bajcar
59 39 15 min
Florentynki ( bez cukru, glutenu, laktozy)

Florentynki ( bez cukru, glutenu, laktozy)

TomCook
52 30 20 min
Czekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów

Czekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów

Magda Gaudyn
80 55 35 min
Chleb dyniowy ze śliwkami

Chleb dyniowy ze śliwkami

Iwona Kuczer
17 14 180 min
Dyniowe ciasteczka z rodzynkami

Dyniowe ciasteczka z rodzynkami

foodmania
20 12 45 min
Kotleciki jaglane z groszkiem i sos szpinakowy

Kotleciki jaglane z groszkiem i sos szpinakowy

Magdalena Nagler - foodmania
19 12 60 min
Krem czekoladowy z orzechów i rodzynek

Krem czekoladowy z orzechów i rodzynek

Agnieszka Nitsu AktywneZywienie
24 16 10 min
Jednogar z quinoą

Jednogar z quinoą

Kinga Bajcar
27 13 80 min
Pudding chia na mleku kokosowym z gorzką czekoladą :)

Pudding chia na mleku kokosowym z gorzką czekoladą :)

Zdrowie na języku
28 16 180 min
Kluski z kaszy gryczanej

Kluski z kaszy gryczanej

ewaeu.
24 13 30 min
Jarski  przysmak

Jarski przysmak

FAMILY
26 20 50 min
Placki z banana i różnych mąk

Placki z banana i różnych mąk

Barbara Strużyna
36 32 20 min
Brownie kasztanowe

Brownie kasztanowe

Iwona Kuczer
41 45 0 min
Kulki Snickers

Kulki Snickers

dishdogz
17 14 100 min
Pierogi bezglutenowe z kapustą i grzybami

Pierogi bezglutenowe z kapustą i grzybami

Agnieszka Nitsu AktywneZywienie
21 13 0 min
Makowiec i sernik w jednym

Makowiec i sernik w jednym

Barbara Strużyna
50 24 120 min
Energetyczne - Karobki -

Energetyczne - Karobki -

annika
29 19 30 min
Sałatka z czerwonym ryżem

Sałatka z czerwonym ryżem

gotujwstylueko.pl
16 8 50 min
Pasta z orzechów laskowych

Pasta z orzechów laskowych

gotujwstylueko.pl
25 20 10 min
Wegański sernik z musem truskawkowym

Wegański sernik z musem truskawkowym

Agnieszka Nitsu AktywneZywienie
24 16 0 min
Z puddingiem chia każdy dzień zaczniesz z energią i uśmiechem

Z puddingiem chia każdy dzień zaczniesz z energią i uśmiechem

Zielone Koktajle
27 24 5 min
Krem orzechowo-czekoladowy

Krem orzechowo-czekoladowy

Agnieszka Nitsu AktywneZywienie
27 16 0 min
Koktajl z rzodkiewek

Koktajl z rzodkiewek

Szybko Tanio Smacznie
27 20 10 min
Carpaccio z dyni z olejem arganowym

Carpaccio z dyni z olejem arganowym

dorotaR
30 21 45 min
Dyniowa potrawka z soczewicą

Dyniowa potrawka z soczewicą

martines
22 14 30 min
Dżem śliwkowy z orzechami włoskimi

Dżem śliwkowy z orzechami włoskimi

My Chcemy Jeść
27 23 30 min
Pieczona owsianka śliwkowo - kokosowa

Pieczona owsianka śliwkowo - kokosowa

My Chcemy Jeść
25 20 45 min
Ciasto z dyni

Ciasto z dyni

życie roślinne
22 19 30 min
Waniliowy tofurnik na zimno

Waniliowy tofurnik na zimno

Katarzyna Kachel
27 15 150 min
Makowa jaglanka

Makowa jaglanka

healthy-dreams
42 18 20 min
Czerwona kapusta na ciepło

Czerwona kapusta na ciepło

My Chcemy Jeść
23 20 40 min
Tahini 100% - tylko z nasion sezamu :)

Tahini 100% - tylko z nasion sezamu :)

Zdrowie na języku
46 48 25 min
Pudding chia z borówkami

Pudding chia z borówkami

Zielone Koktajle
28 20 5 min
Hummus z burakami

Hummus z burakami

My Chcemy Jeść
24 15 80 min
Bezglutenowe, beztłuszczowe i bezcukrowe Pancakes

Bezglutenowe, beztłuszczowe i bezcukrowe Pancakes

Katarzyna Kachel
25 17 20 min
Puszyste ciasto z jabłkami

Puszyste ciasto z jabłkami

My Chcemy Jeść
26 18 50 min
Domowe czekoladki cynamonowe

Domowe czekoladki cynamonowe

Agnieszka Nitsu AktywneZywienie
25 19 0 min
Czarna baba

Czarna baba

Alicja
21 19 55 min
Marchewkowa zupa-krem z kokosem i migdałem ( uboga)

Marchewkowa zupa-krem z kokosem i migdałem ( uboga)

FAMILY
27 25 40 min
Biszkopt jaglany z owocami

Biszkopt jaglany z owocami

foodmania
52 29 60 min
Zupa miso

Zupa miso

Kinga Bajcar
37 25 30 min
Ciasto migdałowo kokosowe z galaretką

Ciasto migdałowo kokosowe z galaretką

Kinga Bajcar
29 18 180 min
Kurczak po chińsku z suszonymi grzybami shiitake

Kurczak po chińsku z suszonymi grzybami shiitake

Aneta Sobieraj
23 11 30 min
Kruche ciasteczka z ziarnami słonecznika i dyni

Kruche ciasteczka z ziarnami słonecznika i dyni

Skoter
36 40 30 min
Gotowany orkisz

Gotowany orkisz

gotujwstylueko.pl
15 7 90 min
Ryba w chrupiącej kukurydzianej panierce

Ryba w chrupiącej kukurydzianej panierce

Iwona Kuczer
23 14 30 min
Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki i bitą śmietaną

Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki i bitą śmietaną

paulina2157
27 29 65 min
Knedle migdałowe

Knedle migdałowe

Kinga Bajcar
27 15 30 min
Niedzielny deser - jeżynowe fit lody z wanilią i borówkami

Niedzielny deser - jeżynowe fit lody z wanilią i borówkami

Zielone Koktajle
27 21 5 min
Jabłka zapiekane z kaszą jaglaną

Jabłka zapiekane z kaszą jaglaną

Stokrotka
37 44 45 min
Kremowa zupa z zielonego groszku

Kremowa zupa z zielonego groszku

My Chcemy Jeść
29 23 45 min
Dużo warzyw, mało mięsa

Dużo warzyw, mało mięsa

Barbara Strużyna
35 22 40 min
Kisiel malinowy z kuzu

Kisiel malinowy z kuzu

Dorota Duszak
20 12 25 min
Pasta z soczewicy

Pasta z soczewicy

Barbara Mulik
29 17 45 min
Jaglane brownie.

Jaglane brownie.

elapolo
26 15 0 min
Ciastka z marcepanem bez pieczenia

Ciastka z marcepanem bez pieczenia

Kinga Bajcar
28 11 30 min
Szarlotka z żytnią kruszonką i syropem orkiszowym

Szarlotka z żytnią kruszonką i syropem orkiszowym

Magdalena Nagler - foodmania
17 12 60 min
Wuzetka W-Z

Wuzetka W-Z

Tylko z Natury
23 15 120 min
Ślimaczki z masą szpinakową

Ślimaczki z masą szpinakową

paulina2157
21 21 75 min
Herbatnikowa chatka

Herbatnikowa chatka

paulina2157
22 22 60 min
Tarta śmietanowa z malinami

Tarta śmietanowa z malinami

paulina2157
24 25 0 min
NALEŚNIKI Z WANILIOWYM SEREM RICOTTA

NALEŚNIKI Z WANILIOWYM SEREM RICOTTA

Magster
20 14 0 min
Budyń imbirowo kukurydziany

Budyń imbirowo kukurydziany

Kinga Bajcar
22 9 25 min
Batoniki śniadaniowe

Batoniki śniadaniowe

Kinga Bajcar
24 14 120 min
Konfitura z pigwy

Konfitura z pigwy

Kinga Bajcar
23 12 180 min
Gofry kukurydziane

Gofry kukurydziane

Kinga Bajcar
23 11 20 min
Paszteciki z suszonymi grzybami shiitake Bio

Paszteciki z suszonymi grzybami shiitake Bio

Kinga Bajcar
41 27 75 min
Kremowa zupa z czerwonej soczewicy

Kremowa zupa z czerwonej soczewicy

Dagooshya
41 31 40 min
Mus z awokado i gruszki

Mus z awokado i gruszki

FAMILY
27 22 20 min
Truskawkowo- jagodowy pudding chia

Truskawkowo- jagodowy pudding chia

foodmania
23 10 10 min
Batoniki sezamowo owsiane

Batoniki sezamowo owsiane

polinaz
18 17 15 min
Batoniki migdałowo-kokosowe (bez pieczenia)

Batoniki migdałowo-kokosowe (bez pieczenia)

Agnieszka Nitsu AktywneZywienie
25 19 30 min
Najprostsza zupa dyniowa

Najprostsza zupa dyniowa

Iwona Kuczer
22 15 50 min
Cynamonowe masło słonecznikowe :)

Cynamonowe masło słonecznikowe :)

Zdrowie na języku
32 19 5 min
To-Fu z młodymi porami

To-Fu z młodymi porami

gotujwstylueko.pl
29 17 5 min
Nitki To-Fu w sosie sojowym z papryką i selerem

Nitki To-Fu w sosie sojowym z papryką i selerem

gotujwstylueko.pl
25 14 5 min
Sałatka z pomelo

Sałatka z pomelo

paulina2157
35 32 5 min
Pasta z paluszków krabowych

Pasta z paluszków krabowych

paulina2157
36 39 5 min
Sałatka w skórce grejpfruta

Sałatka w skórce grejpfruta

paulina2157
41 38 5 min
Szybka i pożywna kanapka

Szybka i pożywna kanapka

Na widelcu
28 12 5 min
Masło czosnkowo-paprykowe

Masło czosnkowo-paprykowe

Na widelcu
32 13 5 min
Masło smakowe: z suszonymi pomidorami

Masło smakowe: z suszonymi pomidorami

Agnieszka
45 29 5 min
Kuskus z bakaliami

Kuskus z bakaliami

gotujwstylueko.pl
34 28 5 min
PALUCHY WIEDŹMY

PALUCHY WIEDŹMY

Karmiąca Mama
14 12 70 min
Koktajl na anemię

Koktajl na anemię

opuncja123
21 17 5 min
Koktajl ogórkowy z wasabi

Koktajl ogórkowy z wasabi

FAMILY
26 22 20 min
Kokosowe pancakes z miodem

Kokosowe pancakes z miodem

Renixx
28 22 15 min
Waniliowe orzeszki z kremem

Waniliowe orzeszki z kremem

Renixx
27 29 180 min
Surówka z dyni z pestkami granatu

Surówka z dyni z pestkami granatu

Renixx
27 25 15 min
Brokułowa sałatka z algami

Brokułowa sałatka z algami

foodmania
23 10 20 min
Deser chia z sorbetem truskawkowym

Deser chia z sorbetem truskawkowym

healthy-dreams
23 11 55 min
szpinakowe kotlety z serem mozzarella

szpinakowe kotlety z serem mozzarella

healthy-dreams
24 13 25 min
Placki jaglane z twarogiem i łososiem

Placki jaglane z twarogiem i łososiem

ewaeu.
23 16 25 min
Grillowany kurczak z jarmużem

Grillowany kurczak z jarmużem

ewaeu.
21 18 30 min
Chrupki z cieciorki

Chrupki z cieciorki

losica
12 11 75 min
Pasta i sałatka z makreli

Pasta i sałatka z makreli

FAMILY
22 21 20 min
Koktajl z owocami leśnymi, porzeczkami i bananem :)

Koktajl z owocami leśnymi, porzeczkami i bananem :)

Zdrowie na języku
26 15 10 min
Migdałowe naleśniki

Migdałowe naleśniki

Iwona Kuczer
24 22 20 min
Placuszki bananowe

Placuszki bananowe

Elinka
38 28 5 min
Sos pieczarkowy z kaszą kuskus

Sos pieczarkowy z kaszą kuskus

Dorota Duszak
18 10 40 min
Chrupiące krążki kalmarów

Chrupiące krążki kalmarów

Iwona Kuczer
22 15 20 min
Waniliowy sernik z kaszą gryczaną

Waniliowy sernik z kaszą gryczaną

Jolanta Okonek
24 17 65 min
Pełnowartościowy koktajl białkowy potreningowy

Pełnowartościowy koktajl białkowy potreningowy

Zielone Koktajle
27 18 5 min
Łosoś wędzony w woku

Łosoś wędzony w woku

Iwona Kuczer
31 19 30 min
LASAGNE DYNIOWO-SZPINAKOWE

LASAGNE DYNIOWO-SZPINAKOWE

Magster
22 22 0 min
Skrzydełka z kurczaka pieczone w panierce

Skrzydełka z kurczaka pieczone w panierce

Stokrotka
23 15 60 min
Słoneczna kanapka

Słoneczna kanapka

Iwona Kuczer
32 34 15 min
Pudding chia pinacolada

Pudding chia pinacolada

losica
16 9 15 min
Ziemniaczano-porowa zupa-krem

Ziemniaczano-porowa zupa-krem

FAMILY
25 16 30 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet