Carpaccio z dyni z olejem arganowym
dorotaRRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, śródziemnomorska, włoska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
imbir mielony do smaku
sól morska do smaku
olej arganowy virgin do smaku
Dodatkowe informacje:
Lekka i bardzo zdrowa sałatka na przystawkę lub jako dodatek do grzanek lub crostini. Pieknie jesienna.Sposób przygotowania:
Dynię ustawiamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do miękkości w 200st (ok 10-20min). Zostawiamy do ostygnięcia.
Upieczoną dynię kroimy w cienkie plastry i układamy na dużym talerzu, polewamy olejem arganowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.