• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyCarpaccio z dyni z olejem arganowym
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Carpaccio z dyni z olejem arganowym

Carpaccio z dyni z olejem arganowym

dorotaDS

Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, sałatki

Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, śródziemnomorska, włoska

Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wigilia

Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,

24 osób lubi to
19 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

45 min. 2 porcje

Składniki:

dynia hokkaido - 1 szt.
imbir mielony do smaku
sól morska do smaku
chili do smaku
olej arganowy virgin do smaku

Dodatkowe informacje:

Lekka i bardzo zdrowa sałatka na przystawkę lub jako dodatek do grzanek lub crostini. Pieknie jesienna.

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Dynię (najlepiej hokkaido kroimy w grubsze półksiężyce (najlepiej w ćwiartki jeśli dynia jest mała), obieramy, pozbawiamy pestek i nacieramy solą, chili i mielonym imbirem.
Dynię ustawiamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do miekkosci w 200st (ok 10-20min). Zostawiamy do ostyngnięcia.
Upieczoną dynię kroimy w cienkie plastry i układamy na dużym talerzu, polewamy olejem arganowym.
24 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • CHILI (PIEPRZ CAYENNE) BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    CHILI (PIEPRZ CAYENNE) BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • DYNIA HOKKAIDO ŚWIEŻA BIO (około 0,80 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    DYNIA HOKKAIDO ŚWIEŻA BIO (około 0,80 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • IMBIR MIELONY BIO 40 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    IMBIR MIELONY BIO 40 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ ARGANOWY VIRGIN BIO 100 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ ARGANOWY VIRGIN BIO 100 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL MORSKA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL MORSKA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika dorotaDS

  • Ziemniaki smażone z kiełbasą i papryką

     dorotaDS
  • Sernik na spodzie z biszkoptów

     dorotaDS
  • Surówka z chrupiącem selerem i złocistym jajem

     dorotaDS
  • Placuszki jesienne z owocami

     dorotaDS
  • Orzechowo-cytrynowa marchewka

     dorotaDS
  • Śledzie w oleju orzechowym

     dorotaDS
  • Pizza z szynką i ogórkami kiszonymi

     dorotaDS
  • Koktajl z rzodkiewką

     dorotaDS
  • Kapuściana jarzynka do obiadu z orzechami

     dorotaDS
  • Surówka z buraczków i jabłek

     dorotaDS
  • Dressing jogurtowy z orzechami

     dorotaDS
  • Super zielona moc

     dorotaDS
  • Sałatka włoska przygoda

     dorotaDS
  • Koktajl śliwkowo-pietruszkowy

     dorotaDS
  • Waniliowe krokiety

     dorotaDS
  • Rosół chiński z makaronem i kiełkami

     dorotaDS
  • Pyszny sosik z grzybów lesnych

     dorotaDS
  • Groszkowa

     dorotaDS
  • Kluski orkiszowe z marchewką

     dorotaDS
  • Cukinia z papryka i marchewką

     dorotaDS
  • Omlet z warzywami z bulionu

     dorotaDS
  • Sałata rzymska z tuńczykiem i ryżem jaśminowym

     dorotaDS
  • Kurczak pieczony z białym winem

     dorotaDS
  • Kurczak duszony z późno letnimi warzywami

     dorotaDS
  • Curry z dynią, suszonymi pomidorami i komosą ryżową

     dorotaDS
  • Chleb orkiszowy razowy

     dorotaDS
  • Diabetyczna owsianka zimowa

     dorotaDS
  • Kolorowy omlet zimowy

     dorotaDS
  • Manna z amarantusem i suszonymi śliwkami

     dorotaDS
  • Dynia duszona z marchewką i kiełbasą

     dorotaDS
  • Zielenina z egzotyczna słodyczą

     dorotaDS
  • Calzone z cebulką i tofu

     dorotaDS
  • Kapusta pekińska z kurczakiem i papryką

     dorotaDS
  • Nalesniki z serem ananasowym

     dorotaDS
  • Ulubiony pszenno-zytni

     dorotaDS
  • Mizeria z musztardą

     dorotaDS
  • Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą

     dorotaDS
  • Indyjska marynata do kurczaka

     dorotaDS
  • Dressing z suszonymi kwiatami

     dorotaDS
  • Pizza babuni palce lizac

     dorotaDS
  • Kakaowa pokusa

     dorotaDS
  • Cebulka z marchewką i groszkiem na ghee

     dorotaDS
  • Szpinak z brokułem i paluszkami krabowym

     dorotaDS
  • Kaszka wisniowo-bananowa

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki z jabłkiem

     dorotaDS
  • Sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem

     dorotaDS
  • Jaja jak marmur

     dorotaDS
  • Różowe kluski

     dorotaDS
  • Naleśniki z porzeczkowym smarowidłem

     dorotaDS
  • Chrupiąca surówka z surowego brokuła

     dorotaDS
  • Budyń owsiano - lniany z mandarynką

     dorotaDS
  • Fritatta z selerem i farfalle

     dorotaDS
  • Mizeria z pomidorem i marchewką

     dorotaDS
  • Sałatka z pomidorowymi szprotkami

     dorotaDS
  • Sos beszamelowy z rukolą

     dorotaDS
  • Paprykarz warzywny z kaszą

     dorotaDS
  • Sałatka fioletowa na ostro

     dorotaDS
  • Grzybki smażone na masle z czosnkiem

     dorotaDS
  • Surówka z kapusty z dynią

     dorotaDS
  • Budyń waniliowy

     dorotaDS
  • Dip koperkowo-czosnkowo-orzechowy

     dorotaDS
  • Gulaszowa z wieprzowiną

     dorotaDS
  • Ogórki w sosie cebulkowym

     dorotaDS
  • Koktajl jagodowo - pietruszkowy

     dorotaDS
  • Miks kasz gotowanych z oliwą

     dorotaDS
  • Pomidorowo-kokosowa zupa miłosna

     dorotaDS
  • Placuszki z mieszanki mąk

     dorotaDS
  • Zielony koktajl banan-pietruszka

     dorotaDS
  • Pasta jajeczna z soczewicą

     dorotaDS
  • Sałatka z cukinią na parze

     dorotaDS
  • Sałatka fasolkowa z surimi

     dorotaDS
  • Gulasz z cukinii

     dorotaDS
  • Sałata z pieczoną szynką i sosem czosnkowym

     dorotaDS
  • Świateczny razowiec na mlodym zakwasie - cynamonow

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki i kiszonej kapusty

     dorotaDS
  • Ulubiony pszenno-zytni

     dorotaDS
  • Fasolka szpragowa z orzechami

     dorotaDS
  • Kolorowa surówka pełna witamin

     dorotaDS
  • Surówka z kalarepy z natką pietruszki

     dorotaDS
  • Pączki bez nadzienia

     dorotaDS
  • Zupa cebulowa z makaronem

     dorotaDS
  • Sałatka z cukrowym groszkiem

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki z wędzonym łososiem

     dorotaDS
  • Kurczak curry

     dorotaDS
  • Mini pizze z mięsem i cebulką

     dorotaDS
  • Pieczone talarki ziemniaków

     dorotaDS
  • Różowy chłodnik orzeźwiający

     dorotaDS
  • Miska z botwinką

     dorotaDS
  • Kakaowa pokusa

     dorotaDS
  • Surówka marchewkowo- dyniowa

     dorotaDS
  • Bułeczki orkiszowo - ryżowe

     dorotaDS
  • Sałatka ziemniaczana z kurczakiem

     dorotaDS
  • Koreczki z serem plesniowym i oliwkami

     dorotaDS
  • Kiszona ze słodkim suszem

     dorotaDS
  • Surówka

     dorotaDS
  • Świeży sok marchewkowy

     dorotaDS
  • Zupa ogórkowa na wędzonym boczku

     dorotaDS
  • Pesto z cukinii

     dorotaDS
  • Marchewka z dodatkami stir fry

     dorotaDS
  • Duszone warzywa na kwaśno

     dorotaDS
  • Placki z kokosem i amarantusem

     dorotaDS
  • Jajka sadzone na szynce

     dorotaDS
  • Chleb pełen migdałów

     dorotaDS
  • Kompot rabarbarowy z burakiem

     dorotaDS
  • Sałatka surimi w jogurtowym sosie

     dorotaDS
  • Dressing z chilli i kolendrą

     dorotaDS
  • Duszone warzywa na kwasno z boczkiem

     dorotaDS
  • Kiszona ze słodkim suszem

     dorotaDS
  • Omlet z postnym dodatkiem

     dorotaDS
  • Pyszny kalafior z dodatkiem cebulki i pieczarek

     dorotaDS
  • Szybka surówka z marchewki

     dorotaDS
  • Sadzone z szynką i pieczarkami

     dorotaDS
  • Surówka z marchewki i selera z miodem lawendowym

     dorotaDS
  • Sałatka warzywno- mięsna na ciepło

     dorotaDS
  • Ekspresowa zupa brokułowa

     dorotaDS
  • Owsianka bez gotowania z melonem

     dorotaDS
  • Kalafior w połączeniu z owocami morza

     dorotaDS
  • Groszek i ogórek z musem z łososia

     dorotaDS
  • Budyń czekoladowy z czekoladą z chili

     dorotaDS
  • Kaszka z jabłkiem, lnem i rodzynkami

     dorotaDS
  • Sałatka polska przygoda

     dorotaDS
  • Lollo rosso z pomidorem

     dorotaDS
  • Pieczarki z wieprzowina w pomidorach

     dorotaDS
  • Parowańce obiadowe dla dzieci

     dorotaDS
  • Zielona herbata imbirowo - ananasowa

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki i ogórka.

     dorotaDS
  • Jajka sadzone na maśle klarowanym

     dorotaDS
  • Szynka z warzywami w sosie jogurtowym

     dorotaDS
  • Sałatka z kaszą gryczaną i brokułem

     dorotaDS
  • Podpłomyk razowy z warzywami i serem

     dorotaDS
  • Sałata z serkiem i chrzanem

     dorotaDS
  • Gulaszowa z wieprzowiną

     dorotaDS
  • Sałata z jajkiem,kalafiorem i innymi

     dorotaDS
  • Jajka sadzone na cukini z mnóstwem pietruszki

     dorotaDS
  • Paluszki krabowe z warzywami

     dorotaDS
  • Świąteczne babeczki kolorowe

     dorotaDS
  • Karotkowo-kapuściana

     dorotaDS
  • Sałatka z żółtym serem

     dorotaDS
  • Owsianka bez gotowania z wisniami

     dorotaDS
  • Racuchy z gruszką

     dorotaDS
  • Prosta letnia sałatka grillowa

     dorotaDS
  • Pizza - boczek, marchewka, ser i rukola

     dorotaDS
  • Gulasz jesienny

     dorotaDS
  • Łatwe śniadanie z pieczarkami

     dorotaDS
  • Sałatka doprawiona ostro-słodko

     dorotaDS
  • Dip jogurtowy z czosnkiem i szczypiorkiem

     dorotaDS
  • Schab w galarecie

     dorotaDS
  • Surówka marchewkowa z prażonym słonecznikiem

     dorotaDS
  • Sos pomidorowo-jabłkowy z ziołami i czosnkiem

     dorotaDS
  • Sałatka z pekinką i fasolką

     dorotaDS
  • Waniliowa kawa na mleku sojowym

     dorotaDS
  • Gulasz jesienny z dynią

     dorotaDS
  • Jajecznica z kiełbasą i fasolka szparagową

     dorotaDS
  • Kotlety moc warzyw

     dorotaDS
  • Pizza wesołego farmera

     dorotaDS
  • Amarantusowe zaskoczenie

     dorotaDS
  • Omlet z warzywami

     dorotaDS
  • Sałatka pomidorowa

     dorotaDS
  • Kotlety mielone z kurczaka

     dorotaDS
  • Szybko treściwie i po męsku

     dorotaDS
  • Pizza razowa z kiełbasa i papryką

     dorotaDS
  • Wegańskie pankejki kwadraciki

     dorotaDS
  • Jajecznica rybna

     dorotaDS
  • Owsianka bez gotowania z rodzynkami

     dorotaDS
  • Owsianka na mleku z bananami

     dorotaDS
  • Moc witamin w kubeczku

     dorotaDS
  • Owsianka porzeczkowo-żurawinowa

     dorotaDS
  • Czekolada na gorąco

     dorotaDS
  • Sałatka jajeczno-pomidorowa z sosem musztardowym

     dorotaDS
  • Dessing jogurtowy, ostry ze słonecznikiem Bio

     dorotaDS
  • Omlet pełen zieleniny

     dorotaDS
  • Korzenne frytki

     dorotaDS
  • Zielona sałatka na ostro

     dorotaDS
  • Surówka mojej córeczki

     dorotaDS
  • Pizza pełnoziarnista z oliwkami i mięsem

     dorotaDS
  • Surówka ze świeżym szczawiem

     dorotaDS
  • Kapusta gotowana z kurczakiem i ziołami

     dorotaDS
  • Kluseczki iście świąteczne

     dorotaDS
  • Wędzona pierś kurczaka z oliwkami

     dorotaDS
  • Sałatka na 2 śniadanie z łososiem

     dorotaDS
  • Sałata z sosem z masła orzechowego i słonecznikiem

     dorotaDS
  • Sum wąsaty brokułowy

     dorotaDS
  • Cebulka duszona z kiełbasą i chili

     dorotaDS
  • Jajecznica z czosnkiem

     dorotaDS
  • Orkiszowo - amarantusowy makaron lasagne

     dorotaDS
  • Twarożek z nutą egzotyki

     dorotaDS
  • Prosta surówka na kwaśno

     dorotaDS
  • Sok burakowo - jabłkowy

     dorotaDS
  • Klasyczna marchew jabłko na ostro

     dorotaDS
  • Fasolka szpragowa z pomidorem

     dorotaDS
  • Carpaccio z pieczonym burakiem

     dorotaDS
  • Śniadanko dla malucha 1 

     dorotaDS
  • Różowa surówka

     dorotaDS
  • Owsianko-jęczmienianka bez gotowania

     dorotaDS
  • Rozgrzewająca, pożywna jesienna zupa

     dorotaDS
  • Jajka sadzone z serem feta

     dorotaDS
  • Owsianka orzechowow-bananowa z goją

     dorotaDS
  • Złocista owsianka

     dorotaDS
  • Zupa dyniowa z ziemniakami

     dorotaDS
  • Pierś indyka w paprykowym sosie

     dorotaDS
  • Sałatka brokułowa w sosie muszkatołowym

     dorotaDS
  • Zielono-brazowa sałatka z soczewicą

     dorotaDS
  • Świąteczne razowe galette z grzybami

     dorotaDS
  • Pomidory z serem feta i oliwkami

     dorotaDS
  • Morszczuk w panierce pieczony

     dorotaDS
  • Sałatka ziemniaczana z rybą

     dorotaDS
  • Jagły na dzień dobry

     dorotaDS
  • Sałatka z brokuła i kurczaka na parze

     dorotaDS
  • Sałatka z kasza na lunch

     dorotaDS
  • Sałatka z kaszą na lunch

     dorotaDS
  • Wieprzowina duszona z musztardą

     dorotaDS
  • Razowiec z rabarbarem

     dorotaDS
  • Zimny przysmak rabarbarowy

     dorotaDS
  • Jajecznica z wieprzowiną i warzywami

     dorotaDS
  • Pieczarki w potrawce

     dorotaDS
  • Kaszka manna z owocowym musem

     dorotaDS
  • Siekana sałatka z chrzanem

     dorotaDS
  • Sałata z kurczakiem i pomidorem

     dorotaDS
  • Ciasto jogurtowo-kokosowe z truskawkami

     dorotaDS
  • Zielona dawka szczęścia

     dorotaDS
  • Kawowy koktajl owsiany

     dorotaDS
  • Kompot rabarbarowo-jabłkowy

     dorotaDS
  • Sałatka z kaszą i marynowanymi buraczkami

     dorotaDS
  • Smarowidełko twarożkowe dyniowo - pomidorowe

     dorotaDS
  • Sałatka z dressingiem dyniowym

     dorotaDS
  • Owsianka bez gotowania z bananami

     dorotaDS
  • Sałatka jarzynowa w musztardowym sosie

     dorotaDS
  • Nalesniki z mąki orkiszowej

     dorotaDS
  • Sałatka z wołowiną i musztardą z ziarnami

     dorotaDS
  • Sałata z sosem tysiąca wysp

     dorotaDS
  • Pizza dla dzieci

     dorotaDS
  • Surówka karotenowa z awokado

     dorotaDS
  • Jajcznica z kiełbasą i cukinią

     dorotaDS
  • Sałatka na modłę boliwijską

     dorotaDS
  • Fasolka szparagowa z wołowiną i ogórkiem

     dorotaDS
  • Sałata z pomidorem i sosem czosnkowo-ziołowym

     dorotaDS
  • Duszona marchewka na ciepło

     dorotaDS
  • Marchewkowy zawrót głowy

     dorotaDS
  • Kasza jęczmienna i jaglana ze skwarkami

     dorotaDS
  • Mini babeczki z lukrem

     dorotaDS
  • Surówka

     dorotaDS
  • Sałatka z sojowymi kiełbaskami

     dorotaDS
  • Kluski orkiszowe z marchewką

     dorotaDS
  • Pierś kurczaka z warzywami w musztrdowym

     dorotaDS
  • Szczupak w chrupiącej panierce

     dorotaDS
  • Mus czekoladowo - cynamonowy

     dorotaDS
  • Sałatka warzywna ze śledziem

     dorotaDS
  • Szpinakowo-groszkowa salsa

     dorotaDS
  • Zupa kapuściana z ryżem i wieprzowiną

     dorotaDS
  • Sałata z makaronem i kurczakiem

     dorotaDS
  • Puree z dyni z sosem gravy

     dorotaDS
  • Zupa jarzynowa z kalafiorem i kaszą

     dorotaDS
  • Grzanki z cukinią i pieczonym schabem

     dorotaDS
  • Zupa pomidorowo-selerowa

     dorotaDS
  • Gulasz wegetariański z kabaczkiem

     dorotaDS
  • Krupnik warzywno-jęczmienny

     dorotaDS
  • Krupnik z wędzonego łososia z ryżem

     dorotaDS
  • Pieczona pierś kurczaka w sałatce pomidorowej

     dorotaDS
  • Mix sałat z pikantnym sosem

     dorotaDS
  • Zupa ostro doprawiona

     dorotaDS
  • Małe drożdżowe pomidorowe

     dorotaDS
  • Sałatka fioletowa

     dorotaDS
  • Czosnkowy sos kebab

     dorotaDS
  • Napój z charakterkiem

     dorotaDS
  • Lekka koperkowa

     dorotaDS
  • Placuszki jesienne

     dorotaDS
  • Pietrucha Barbary

     dorotaDS
  • Pizza na bogato

     dorotaDS
  • Świeży sok słoneczny

     dorotaDS
  • Pożywne kluseczki na idące chłody

     dorotaDS
  • Owsianka bez gotowania z owocami

     dorotaDS
  • Kasza z twarogiem

     dorotaDS
  • Zielona tarta z kalafiorem

     dorotaDS
  • Szybka sałatka ryżowa z tuńczykiem

     dorotaDS
  • Chlebek razowy z maszyny wypiekającej

     dorotaDS
  • Pieczeń wołowa

     dorotaDS
  • Surówka z buraka

     dorotaDS
  • Wyjątkowo chrupiąca surówka

     dorotaDS
  • Sałatka z młodymi ziemniakami, cykorią i sosem jogurtowym sojowym

     dorotaDS
  • Kurczak z marchewką i dynią

     dorotaDS
  • Kuleczki bananowe

     dorotaDS
  • Nalesniki z rillettes

     dorotaDS
  • Mix kasz z kurczakiem i dynią

     dorotaDS
  • Sałatka z marchewki z pieczoną szynką

     dorotaDS
  • Jajka faszerowane pieczarkami

     dorotaDS
  • Sałatka z kapusty z fasolką szparagową

     dorotaDS
  • Kompot rabarbarowo różany

     dorotaDS
  • Koktajl mocno pietruszkowy

     dorotaDS
  • Brownie z dyni - wegańskie, bezglutenowe, bez tłuszczu

     dorotaDS
  • Sos curry

     dorotaDS
  • Ulubiony pęczaczek na masełku

     dorotaDS
  • Sałatka z cukrowym groszkiem

     dorotaDS
  • Surówka z marchewki, kalarepy i kapusty

     dorotaDS
  • Szybkie plastry boczku w winie

     dorotaDS
  • Jaja w sosie kefirowo-chrzanowym

     dorotaDS
  • Sałatka egzotyczna zimowa

     dorotaDS
  • Surówka z młodej kapusty z pesto pomidorowym

     dorotaDS
  • Pół szklanki zdrowia codziennie - sok

     dorotaDS
  • Dressing słodko-ostry z czosnkiem

     dorotaDS
  • Wegański krem buraczkowy

     dorotaDS
  • Wegetariańska pizza hawajska

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki ze sliwkami

     dorotaDS
  • Sadzone na zielonej łączce

     dorotaDS
  • Surówka z marchewki i mango

     dorotaDS
  • Boczek pieczony czosnkowo - korzenny

     dorotaDS
  • Omlet z fasolką szparagową

     dorotaDS
  • Galert teściowej

     dorotaDS
  • Napój truskawkowo - pietruszkowy

     dorotaDS
  • Salsa pomidorowa

     dorotaDS
  • Zupa selerowa

     dorotaDS
  • Budyń malinowy na syropie

     dorotaDS
  • Pierogi z komosą ryżową

     dorotaDS
  • Biszkoptowe choinki

     dorotaDS
  • Omlet a la fakir

     dorotaDS
  • Smoothie pomarańcza-pietruszka-seler

     dorotaDS
  • Orkiszowe kopytka z chilli dla zakochanych

     dorotaDS
  • Herbata pachnąca świętami

     dorotaDS
  • Ulubiona zupa na wołowinie

     dorotaDS
  • Pęczotto marchewkowe

     dorotaDS
  • Zielony placek zapiekany

     dorotaDS
  • Kapuśniak z warzywami

     dorotaDS
  • Staropolskie smarowidło ziołowe

     dorotaDS
  • Koreczki z sera brie i pomidorków cherry

     dorotaDS
  • Potrawka z pieczarek

     dorotaDS
  • Warzywa duszone z sosem serowym

     dorotaDS
  • Rzodkiewka ze śmietaną

     dorotaDS
  • Jajecznica z pekinką

     dorotaDS
  • Marchew, chrzan i chia

     dorotaDS
  • Sałatka ogórkowa z kurczakiem

     dorotaDS
  • Pażybroda z indyjskim curry

     dorotaDS
  • Omlet ze szczypiorem

     dorotaDS
  • Salsa pomidorowo-paprykowa

     dorotaDS
  • Owsianka dla maluszka

     dorotaDS
  • Omlet z musztardą Dijon i ziołami prowansalskimi

     dorotaDS
  • Witaminowy koktajl

     dorotaDS
  • Owsianka bez gotowania z brzoskwiniami

     dorotaDS
  • Musli z jogurtem sojowym i mandarynką

     dorotaDS
  • Jajecznica z kiełbasą i papryką

     dorotaDS
  • Pomidorówka z ryżem

     dorotaDS
  • Bułeczki z płatkami

     dorotaDS
  • Granola prosta do przygotowania

     dorotaDS
  • Surówka smacznie doprawiona

     dorotaDS
  • Pieczona dynia

     dorotaDS
  • Złote ziemniaczki na ghee - wydanie zero waste

     dorotaDS
  • Jesienne jajka z warzywami

     dorotaDS
  • Surówka postna

     dorotaDS
  • Czerwona zupa jarzynowa

     dorotaDS
  • Pałeczki z piekarnika

     dorotaDS
  • Pizza z szynką sojową i świeżymi ogórkami

     dorotaDS
  • Koktlajl

     dorotaDS
  • Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną

     dorotaDS
  • Sałata z marchewek

     dorotaDS
  • Pizza z pieczarkami i papryką

     dorotaDS
  • Wegańska sałatka z kalafiorem i parówkami

     dorotaDS
  • Muffinki waniliowe z budyniem

     dorotaDS
  • Surówka marchewkowa z pestkami dyni

     dorotaDS
  • Potrawka z pieczarek

     dorotaDS
  • Zupa kapuściana z kminkiem

     dorotaDS
  • Warzywa duszone z jajkiem

     dorotaDS
  • Strączki krótko smażone

     dorotaDS
  • Kurak w majonezowej glazurce

     dorotaDS
  • Bukiet jarzyn

     dorotaDS
  • Surówka z marchwi z oliwkami

     dorotaDS
  • Jednogarnkowiec z mięsem i warzywami

     dorotaDS
  • Zielona tarta z kalafiorem

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki i tartej marchewki

     dorotaDS
  • Marchewka z sosem czosnkowym

     dorotaDS
  • Owsianka czekoladowa

     dorotaDS
  • Owsianka bez gotowania z owocami

     dorotaDS
  • Sernik na zimno cytrynowo-śmietankowy

     dorotaDS
  • Szynka z warzywami w sosie jogurtowym

     dorotaDS
  • Wegański kapuśniak

     dorotaDS
  • Kolorowa porcja witamin

     dorotaDS
  • Paprykowo-czosnkowa marynata do kurczaka

     dorotaDS
  • Słodka pokrzywa

     dorotaDS
  • Surówka karotkowa z brukselką

     dorotaDS
  • Dressing z błonnikiem i majerankiem

     dorotaDS
  • Delikatne polędwiczki wieprzowe na parze z dymką

     dorotaDS
  • Roladki z sałaty z rybą

     dorotaDS
  • Szybka jarzynowa

     dorotaDS
  • Lekki omlet z warzywami

     dorotaDS
  • Czerwona zupa późnego lata

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki z grochem

     dorotaDS
  • Sos ze swieżego ogórka

     dorotaDS
  • Sos pomidorowy z tofu

     dorotaDS
  • Kotlety po szlachecku

     dorotaDS
  • Półmisek sałatkowej pyszności

     dorotaDS
  • Jajka sadzone z pomidorami i oliwkami

     dorotaDS
  • Rukola w miodowo imbirowym sosie z chili

     dorotaDS
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem

     dorotaDS
  • Dip cynamonowy do warzyw

     dorotaDS
  • Omlet z selerem

     dorotaDS
  • Kakaowe serduszka

     dorotaDS
  • Biszkoptowe choinki

     dorotaDS
  • Zupa z pora

     dorotaDS
  • Pełnoziarnisty zawijas pełen przysmaków

     dorotaDS
  • Surówka z kapusty młodej z majonezem konopnym i świeżym etragonem

     dorotaDS
  • Zupa dyniowa z wieprzowiną

     dorotaDS
  • Zupa ogórkowa z nutą indyjskiego curry

     dorotaDS
  • Sałata z omletem i warzywami

     dorotaDS
  • Razowe ciasto na pizze

     dorotaDS
  • Pomarańczowa pokrzywa

     dorotaDS
  • Bananowy koktajl owsiany

     dorotaDS
  • Sok brzoskwiniowo - waniliowy

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki z jabłkiem, papryką

     dorotaDS
  • Płaski placek z wieprzowiną i serem

     dorotaDS
  • Fasolka majonezowo-rzeżuchowa

     dorotaDS
  • Cukinia z ogórkiem i pomidorem

     dorotaDS
  • Smarowidełko z dyni i pęczaku z parmezanem

     dorotaDS
  • Galerty pokrzywowe

     dorotaDS
  • Ćwikiełka w nowym wcieleniu

     dorotaDS
  • Muffinki waniliowe z makiem

     dorotaDS
  • Jajecznica z kalafiorem

     dorotaDS
  • Podpłomyk razowy z dynią i serem

     dorotaDS
  • Naleśniki z kiełbasą i warzywami

     dorotaDS
  • Grzanki z awokado i serem brie

     dorotaDS
  • Sałatka popularna

     dorotaDS
  • Kisz z wieprzowina i boćwina

     dorotaDS
  • Sałata z papryką w cytrynowym sosie

     dorotaDS
  • Świeży sok buraczkowy

     dorotaDS
  • Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

     dorotaDS
  • Jaja parowane i sos z chrzanem

     dorotaDS
  • Cynamonowy koktajl owsiany

     dorotaDS
  • Omlet z chorizo

     dorotaDS
  • Śliweczkowy zielony

     dorotaDS
  • Twarożek z pomidorem i bazylią

     dorotaDS
  • Chrupiąca zimowa sałatka

     dorotaDS
  • Kisz z tymiankiem

     dorotaDS
  • Jajecznica z cebulą, marchewka i pomidor

     dorotaDS
  • Dip czosnkowo-ziołowy

     dorotaDS
  • Sos warzywny zimowy

     dorotaDS
  • Sałata z ogórkiemi jajkiem

     dorotaDS
  • Pozywna sałatka na kolację

     dorotaDS
  • Zielony koktajl mandarynka-seler

     dorotaDS
  • Ciasto drożdżowe

     dorotaDS
  • Zupa ze świeżych pomidorów z makaronem

     dorotaDS
  • Mandarynkowo-muszkatołowa kawka z cynamonem

     dorotaDS
  • Cukinia duszona z pomidorami i kiełbasą

     dorotaDS
  • Parowce orkiszowe

     dorotaDS
  • Mięso z warzywami po meksykańsku

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki ze świeżym ogórkiem

     dorotaDS
  • Jesienna pożywna zupa

     dorotaDS
  • Surówka z marchewki i ogórka kiszonego

     dorotaDS
  • Jesienne farfalle

     dorotaDS
  • Kotlety po szlachecku

     dorotaDS
  • Włoska zupa pomidorowa z ciabattą

     dorotaDS
  • Serek Budwigowy pomarańczowo-cynamonowy

     dorotaDS
  • Wegańskie babeczki kakaowe

     dorotaDS
  • Minestrone z chrzanem

     dorotaDS
  • Stir fry z kluskami

     dorotaDS
  • Mix sałat z wołowina i winegretem

     dorotaDS
  • Chilli czekoladowe

     dorotaDS
  • Kaszka manna

     dorotaDS
  • Zupa kalafiorowo-pomidorowa

     dorotaDS
  • Placuszki wspomnienie lata

     dorotaDS
  • Cukinia z jajkiem

     dorotaDS
  • Surówka marchewkowa z oliwkami i surimi

     dorotaDS
  • Paluszki krabowe z marchewką

     dorotaDS
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i ogórkiem

     dorotaDS
Zobacz więcej przepisów
Na widelcu
Na widelcu powiedział/a:
Pyszna przekąska!
02.11.2015, godz. 12:42
Katarzyna Kachel
Katarzyna Kachel powiedział/a:
Ciekawy przepis i wykorzystanie oleju arganowego ;-)
03.11.2015, godz. 10:41
dorotaDS
dorotaDS powiedział/a:
dziękuję :)
04.11.2015, godz. 13:30
Szybko Tanio Smacznie
Szybko Tanio Smacznie powiedział/a:
Mniam, ale dałabym świeży imbir :)
06.11.2015, godz. 11:10
dorotaDS
dorotaDS powiedział/a:
akurat do pieczenia swietnie sprawdza się ten sproszkowany
06.11.2015, godz. 15:57
Zdrowie na języku
Zdrowie na języku powiedział/a:
Ciekawie
05.03.2016, godz. 20:17
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
To musi być dobre :)
31.10.2016, godz. 23:33
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Pomysłowo i ciekawie;)
24.11.2016, godz. 14:26
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
oryginalne, super
15.12.2016, godz. 19:39
gotowaniepatki
gotowaniepatki powiedział/a:
PYCHAAA
28.02.2017, godz. 21:01
kuchareczka221
kuchareczka221 powiedział/a:
pysznie:)
07.11.2017, godz. 15:40
Robert1729
Robert1729 powiedział/a:
koniecznie należy wypróbować ten przepis a w szczególności z rodzinka :)
19.11.2017, godz. 21:09
ankaakna
ankaakna powiedział/a:
Genialne
27.02.2018, godz. 02:06
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super
02.02.2019, godz. 19:41
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
genialny pomysł
08.04.2019, godz. 10:32
annaeko
annaeko powiedział/a:
Ciekawa propozycja
18.04.2019, godz. 11:01
ania123
ania123 powiedział/a:
ciekawe jak smakuje dynia w takiej wersji :)
05.08.2019, godz. 17:23
Nikita
Nikita powiedział/a:
Oryginalny przepis
05.02.2020, godz. 13:23
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Interesujący przepis
08.11.2020, godz. 14:20

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 14 180 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
9 7 25 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 7 180 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 5 60 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).