![Ciasteczka z aronią](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-11/9036-photo-main.jpg)
Ciasteczka z aronią
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, jęczmień, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 100 g
żółtko jaja - 1 szt.
młody jęczmień - 2 g
cukier puder - 50 g
śmietana 18 % - 1 łyżka
cukier trzcinowy z wanilią - 3 g
Sposób przygotowania:
Po ok. 20 minutach wyjmujemy, dodajemy cukier puder, sproszkowaną aronię, cukier z prawdziwą wanilią, żółtko, śmietanę i szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Owijamy folią wstawiamy do lodówki na minimum 1/2 godziny.
Po tym czasie ciasto wałkujemy na grubość max 1 cm i wykrawamy dowolne wzorki.
Ciasto możemy tylko delikatnie podsypać np. mąką kukurydzianą.
Pieczemy w 180 C kilkanaście, kilkadziesiąt minut.
Ciasteczka są bardzo kruche i mamą doskonały smak.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.