Jaglanka z mlekiem migdałowym i owocami
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
mleko migdałowe - 1/2 szklanki
sól szczypta
Dodatkowe informacje:
Możemy oczywiście ugotować kaszę jaglaną w mleku ale pamiętajmy, że wchłania ona duże ilości płynów, czyli musimy wlać na szklankę kaszy 2 szklanki mleka roślinnego i odrobinę wody. Prawdopodobnie smak będzie bardziej "kremowy".Sposób przygotowania:
Ugotowaną kaszę przekładamy do miseczek zalewamy mlekiem tak aby uzyskać pożądaną przez nas gęstość jaglanki, dokładamy owoce sezonowe i banany.
Smacznego!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.