Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki i bitą śmietaną
paulina2157Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 1 szklanka
cukier - 3/4 szklanki
proszek do pieczenia - 1 i 1/2 łyżeczki
kakao - 2 łyżki
olej - 1/4 szklanki
dżem z czarnej porzeczki - 1 słoik
śmietana kremówka - 400 ml
Sposób przygotowania:
Do śmietany wsypać śmietan fiksy. Ubić na sztywno.
Ciasto rozkroić cna dwa krążki. Pierwszy krążek posmarować dżemem. Na dżem wyłożyć połowę śmietany. Przykryć drugim krążkiem. Wyłożyć resztę śmietany i rozsmarować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.